Unul dintre cele mai populare hoteluri din Nairobi, Kenya, are curtea plină de girafe. Totul a început cu dorința proprietarilor de a salva un pui rătăcit de familie, dar s-a transformat într-o tradiție și o afacere de familie care a ajuns la a doua generație. Iar turiștii apreciază atât de mult acastă destinație încât camerele libere sunt aproape imposibil de găsit. 

41573-girafe_exterior.jpgIstoria hotelului cu girafe a început în anul 1930, atunci când a fost construit viitorul hotel, în stil clasic englezesc. Dar construcția a fost doar o casă cu arhitectură impresionantă, până în anul 1970, când Jock și Betty Leslie-Melville au adoptat un pui de girafă orfan, apoi încă unul. Interacțiunea cu animalele le-a schimbat viața complet, iar cei doi s-au dedicat complet prezervării și reabilitării acestei specii pe cale de dispariție. Întreaga lor curte a fost pusă la dispoziția girafelor, până la momentul la care acestea sunt 41574-girafa_.jpgpregătite să se întoarcă în sălbăticie. Unele dintre ele însă, preferă să rămână în rezervația de la hotel, unde mănâncă hrană specială de girafe din mâinile vizitatorilor, personalului sau proprietarilor hotelului. 

Situată în suburbiile împădurite din Nairobi, acest boutique-hotel este împrejumuit de grădini, terase și curți, oferind o oază de calm. Dar doar cei mai norocoși sau răbdători pot ajunge acolo, pentru că în total sunt doar 10 41576-girafe_masa.jpgcamere, împărțite între corpul vechi și corpul nou al locuinței. Turiștii cataloghează hotelul girafelor drept un loc care le ridică moralul. Girafele sunt atât de obișnuite cu oamenii încât bagă capul pe ferestre, în căutarea cuiva care să le ofere o gustare. În afară de girafe, la hotel se găsesc și alte animale: porci mistreți, păuni, animale mai puțin spectaculoase, dar la fel de 41575-girafa_1.jpg
iubite de turiști.

Atmosfera este una de eleganță de modă veche, iar cele cinci camere inițiale sunt încărcate de istoria locuinței. Camerele nou construite păstrează însă designulvechii locuințe, pentru a se încadra perfect în atmosfera construcției.

18 August 2017