Luna cadourilor are o frumusețe aparte, însă aduce cu sine și nenumărate întrebări: ce daruri le oferim celor dragi? Ce buget alocăm cadourilor de Crăciun? Ce produse vor reuși să îi bucure cu adevărat pe cei apropiați. Cum Crăciunul se apropie cu pași repezi, IMOPEDIA.ro prezintă o listă cu sugestii de cadouri pentru casă.

36049-cadouri.jpgAn de an, cadourile de Crăciun reprezintă o adevărată provocare pentru toți cei lipsiți de timp. Târgurile organizate în această perioadă aduc în același loc opțiuni variate – dulciuri, haine, accesorii, obiecte de decor sau băuturi rafinate, toate așteaptă să fie împachetate și așezate sub brad. Gusturile sunt diverse, iar alegerile le urmează: unii își cadorisesc apropiații cu obiecte specifice sărbătorilor de iarnă, în timp ce alții le preferă pe cele ce pot fi utilizate de-a lungul întregului an.  

 „Pentru cadourile de Crăciun, eu nu aleg niciodată obiecte specifice acestei perioade, ci prefer lucruri care pot fi folosite și în alte luni. Fie că este vorba despre cărți, haine sau obiecte pentru casă, am grijă să fie utile aproape în orice anotimp, nu doar în preajma sărbătorilor de iarnă”, explică mai pragmatic Claudiu Florescu, un tânăr de 26 ani.

„Îmi place să le iau prietenilor mei cadouri bune pentru casă, în special obiecte decorative cu tematică specifică acestei perioade. Sunt acele mici lucruri pe care nu îți vine întotdeauna să ți le cumperi singur, așa că sunt perfecte pentru a fi oferite în dar. Am observat încântată că oferta de astfel de obiecte crește de la an la an, în special pe segmentul obiectelor în serie limitată – îmi place să le ofer celor dragi lucruri care nu se regăsesc peste tot”, mărturisește Ruxandra Iacob, vizitatoare a unui târg din Capitală.

Mobilierul și obiectele decorative realizate în serie restrânsă sunt din ce în ce mai căutate

Personalizarea locuinței reprezintă o adevărată preocupare pentru mulți dintre noi, astfel că obiectele decorative realizate într-un mod inedit nu pot decât să aducă bucurie. În special în ultimii ani, ideile originale de amenajare au devenit din ce în ce mai apreciate, iar mobilierul și obiectele decorative realizate în serie restrânsă sunt din ce în ce mai căutate. În același timp, produsele designerilor români urcă simțitor în preferințele clienților, fiind oferite cu drag în această perioadă.

 „Clienții noștri sunt împărțiți relativ egal – jumătate dintre ei preferă să ofere produse pentru casă, iar jumătate se orientează către accesorii personale. Avem clienți care oferă atât corpuri de iluminat, cuiere, seturi de ceramică, autocolante de perete, fotografie sau grafică-obiecte pentru casă, cât și genți, portofele, tricouri, jucării sau bijuterii. Îi încurajăm pe toți să aleagă produse semnate de designeri români, având astfel ocazia să ofere produse originale și de calitate. Cu peste 500 produse, intrare liberă și o secțiune online dedicată, Moș Dizainăr are program de făcut cadouri creative până pe 24 decembrie”, spune Mihnea Gilduș, fondatorul Dizainăr. (Află aici mai multe detalii despre târgul Moș Dizainăr)

Interesul clienților de a oferi în dar produse pentru casă a făcut companiile de profil să lanseze colecții speciale pentru această perioadă, ce includ atât decorațiuni „tradiționale”, în culorile verde, roșu, pe tematici cunoscute, pentru amatorii unui Crăciun clasic, dar și decorațiuni mai pretențioase, arămii, albse, pentru clienții cu gusturi avangardiste. Potrivit reprezentanților acestor magazine, există opțiuni pentru toate tipurile de bugete – de la mici atenții (precum o cutie de bijuterii), până la decorațiuni cu finisaje deosebite și corpuri de mobilier.

„În această perioadă, se vând foarte bine decorațiunile pentru casă, brad și decorarea mesei de Crăciun. Dintre produsele ce fac parte din colecția de Crăciun, 20% sunt speciale pentru brad, 40% sunt destinate amenajării mesei festive, restul fiind diverse alte decorațiuni cu aer de sărbătoare: lumânări, sfeșnice sau statuete. Pentru cadouri, oamenii se orientează către diverse obiecte pentru casă, piese deosebite, care completează orice interior, indiferent de stadiul amenajării sale. În magazinele noastre din București și Cluj-Napoca, precum și pe shop-ul online, se regăsesc circa 1.000 tipuri de decorațiuni pentru această perioadă: atât produse fancy, glamour, cât și modele clasice, vintage sau rustice”, spune Marius Șerbănescu, Director de Achiziții al Chic Ville. (Află aici mai multe detalii)

 

 

18 December 2014