Cu 50.000 euro poți achiziționa o locuință în orice zonă a Bucureștiului, la începutul anului 2015. Există oferte pentru toate gusturile, spun agenții imobiliari, însă proprietățile cu adevărat interesante stau pe piață mai puțin de două săptămâni. IMOPEDIA.ro prezintă oferte imobiliare din București pentru clienții ce dispun de un astfel de buget.

36293-apartament.jpgÎn zona centrală, clienții care au la dispoziție un buget de 50.000 euro trebuie să accepte ori construcții foarte vechi, din perioada postbelică, ori cu locuințe micuțe.

„În zona centrală, nu sunt foarte multe oferte care să se încadreze în suma de 50.000 euro. Din cele existente, multe sunt extrem de interesante, dar este vorba în general de suprafețe mici, în construcții vechi. În principiu, clienții care vor să locuiască central, dar au un buget restrâns, știu că trebuie să facă niște compromisuri”, spune Costin Lazăr, agent imobiliar în cadrul Neoland.

O astfel de ofertă extrem de interesantă, ce se încadrează în acest buget, este cea unei locuințe cu două camere, aflată la o distanță de câteva minute de parcul Cișmigiu. Amplasată la mansarda unei construcții ridicate înainte de 1960, dar renovată, locuința are o suprafață de 40 mp și este oferită spre vânzare cu tot cu mobilier, la un preț negociabil.  Vezi mai multe detalii aici.

Cumpărătorii interesați de apartamente mai noi privesc cu interes către garsoniere, spun agenții imobiliari care lucrează în zona centrală. Un astfel de exemplu este cel al unei locuințe cu o cameră, dintr-un bloc de pe bulevardul Octavian Goga. Cu o suprafață utilă de 39 mp, garsoniera se află la etajul șapte din opt, al unui imobil construit în 1996. Proprietarul specifică faptul că a fost renovată la începutul anilor 2000 și că prețul este negociabil. Vezi mai multe detalii aici.

„Cam 30-40% dintre clienți vor să se încadreze într-un buget de 50.000 euro, în timp ce restul au la dispoziție sume semnificativ mai mari. Astfel de clienți cumpără exclusiv cu scop investițional, ulterior vor să închirieze – este vorba despre oameni care au niște bani puși deoparte sau care cumpără o locuință pe care o vor folosi copiii, peste 15-20 ani. Bugetul acesta este suficient pentru o garsonieră cu suprafața de maximum 46 mp sau pentru un apartament cu două camere, într-un bloc foarte vechi, din anii ’40-’60. Oferta de garsoniere este generoasă, dar acestea sunt amplasate în zone ușor adiacente, precum bd. Octavian Goga sau Calea Călărașilor. O garsonieră aflată chiar pe bd. Unirii depășește 60.000 euro”, spune Claudiu Răducan, agent imobiliar în cadrul Roimob.

În Nord, cele mai atractive oferte imobiliare vin din partea băncilor

Mergând în partea de nord a Capitalei, observăm că cei care au la dispoziție 50.000 euro au de ales între apartamentele din imobile foarte vechi, dar amplasate în zone precum Dorobanți sau Floreasca, și locuințe noi, din zone mai îndepărtate, precum Băneasa.

„Cu bugetul acesta, în nordul Capitalei, se poate achiziționa atât un apartament vechi, cât și unul nou, dar în zone diferite. Depinde de cât de luxoasă este proprietatea – odată cu pretențiile cumpărătorului, trebuie să crească și bugetul. Dacă se dorește un etaj intermediar, o suprafață mai mare, un potențial cumpărătortrebuie să fie pregătit să depășească suma de 50.000 euro”, spune Tudorel Stanciu, consultant în cadrul Soridor Imobiliare.

De exemplu, un apartament cu două camere, aflat în apropierea sediului Antenei 1, este scos la vânzare cu 48.000 euro. Amplasată la demisol, locuința are o suprafață de 50 mp și se află într-un imobil ridicat în anul 2013. Vezi mai multe detalii aici. Tot o locuință cu două camere, aflată la o distanță de câteva minute de parcul Floreasca, este scoasă la vânzare cu prețul de 49.500 euro. Aflat într-un bloc ridicat în perioada 1960-1969, apartamentul cu o suprafață utilă de 44 mp a fost renovat complet, în anunț specificându-se că au fost înlocuite inclusiv instalațiile sanitare și electrice. Vezi mai multe detalii aici.  

În același timp, există și oferte care nu se mențin pe piață mai mult de două săptămâni. Un astfel de exemplu este cel al unui apartament cu două camere, aflat la mică distanță de Piața Dorobanților. Aflată într-un imobil construit înainte de anii ’50, locuința cu o suprafață utilă de 42 mp a fost scoasă la vânzare cu prețul de 47.000 euro și și-a găsit un cumpărător în circa 10 zile. Vezi mai multe detalii aici.  

„În zona aceasta, avem foarte multe oferte extrem de interesante, ale unor locuințe executate silit de către bănci. Am avut chiar și apartamente cu trei camere, care s-au încadrat în suma de 50.000 euro. În general, cei care cumpără astfel de locuințe achită prin programul susținut de stat, întrucât cei interesați de investiții se uită la proprietăți mai costisitoare. Circa 70-80% dintre clienți cumpără cu ajutorul Prima Casă, în timp ce doar 20-30% dintre cumpărătorii de astăzi sunt investitori”, spune Mihaela Alexandroiu, consultant imobiliar în cadrul Bastion.

În Sud, cumpărătorii au la dispoziție o ofertă bogată de apartamente noi

„În partea de sud a Bucureștiului, un apartament nou cu două camere are un preț mediu de 40.000 euro, pe acest segment fiind și cele mai multe cereri. În cazul unui apartament cu trei camere (dar cu o suprafață de 75 mp), prețul urcă spre 54.000 euro. Majoritatea clienților achită prin programul Prima Casă și preferă blocurile noi – dacă tot iau un credit pe o perioadă de 30 ani, aceștia nu vor ca, atunci când vor termina de plătit, să dețină o proprietate deja veche de 60 ani”, declară Iuliana Mincă, director de vânzări al companiei imobiliare Nemar.

La câteva minute de stația de metrou Apărătorii Patriei, un apartament nou, cu două camere, este scos la vânzare cu prețul de 49.000 euro. Clădirea are patru niveluri și a fost inaugurată în anul 2013. Cu o suprafață utilă de 55 mp, locuința vine la pachet cu un loc de parcare și cu o terasă de 23 mp. Vezi mai multe detalii aici.

Într-un alt ansamblu rezidențial, din zona Olteniței de data aceasta, un apartament cu două camere este oferit spre vânzare cu 50.000 euro. Locuința are o suprafață utilă de 54 mp, iar blocul a fost dat în folosință în anul 2014. Vezi mai multe detalii aici.

În Est, opțiunile se împart între construcțiile ridicate înainte sau după Cutremurul din ‘77

În partea de est a Capitalei, clienții care dispun de un buget de 50.000 euro au de ales între locuințele mai mici, fără îmbunătățiri, aflate în blocuri ridicate în anii ’80, sau între apartamentele renovate, poate chiar cu trei camere, dar aflate în blocuri construite în anii ’70, înainte de Cutremur.

„În această parte a Bucureștiului, bugetul de 50.000 euro este suficient, în general, pentru apartamentele cu două camere. Există și oferte de trei camere, dar este vorba de locuințe amplasate la etaje extreme sau de blocuri ridicate înainte de ’77 – acestea sunt cele mai vânate proprietăți, dar apar rar pe piață și își găsesc imediat cumpărător (mai mult de două săptămâni, nu rezistă)”, subliniază Gabriel Cojoc, agent imobiliar în cadrul Syntax House Imob.

Un preț de vânzare de 50.000 euro are un apartament cu două camere, aflat la etajul trei al unui bloc cu nouă etaje, din Dristor. Imobilul a fost construit în 1986, iar apartamentul are o suprafață utilă de 53 mp.  Vezi mai multe detalii aici. Tot în aceeași zonă, prețul scade la 48.500, pentru un apartament cu două camere amplasat la etajul opt din zece, al unui bloc din 1984. Vezi mai multe detalii aici.

În Vest, clienții pot alege chiar și apartamente cu patru camere

„Cei mai mulți clienți interesați de cartierul Drumul Taberei vin cu un buget prestabilit, pe care nu doresc să îl depășească. În schimb, sunt dispuși să facă anumite compromisuri, pentru a achiziționa o cameră în plus, cu aceiași bani. Am avut mulți clienți hotărâți să cumpere un apartament cu două camere, la un etaj intermediar, dar care au sfârșit prin a se muta într-o locuință cu trei camere, la ultimul etaj, pe care au plătit aceeași sumă”, spune Oscar Răceanu, agent imobiliar în cadrul General Service 2000.

De exemplu, un apartament cu trei camere din apropierea mallului Plaza, este scos la vânzare cu 49.900 euro. Aflat la ultimul nivel al unui bloc din 1976, apartamentul are o suprafață utilă de 64 mp, fiind renovat recent. Vezi mai multe detalii aici. O altă ofertă interesantă pentru familiile cu copii este cea a unui apartament cu patru camere, amplasat într-un bloc din 1971, din zona Râul Doamnei. Renovat recent și cu instalația electrică schimbată, apartamentul este oferit spre vânzare contra sumei de 50.000 euro. Vezi mai multe detalii aici.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:



5 February 2015