India se bucură de o creștere uluitoare a investițiilor în imobiliare: numai în 2014, s-au pompat 5 miliarde dolari în segmentul real estate, suma fiind cu 140% mai mare decât în anul anterior. La nivel global, India a fost una dintre cele trei țări în care nivelul investițiilor a urcat spectaculos, conform unei analize Cushman & Wakefield.

38495-india.jpgIndia este una din țările care a captat atenția jucătorilor din real estate – nivelul investițiilor în acest segment a urcat cu 140% în anul 2014, menținând un ritm similar și anul acesta. Analiștii spun că performanțele sale notabile o plasează între primele trei țări, la nivel mondial, din punct de vedere al creșterii. Pe de altă parte, statele în care investițiile din real estate au înregistrat o creștere spectaculoasă sunt cele care au trecut recent printr-o prăbușire. Pe primul loc s-a aflat Serbia, cu o creștere a investițiilor de 610%, urmată de Bulgaria, care a înregistrat o creștere de aproape 190%.

Cu toate acestea, India este departe de a-și reveni dintr-o criză, țara traversând o perioadă de adevărată transformare. Clienții străini au investit aici 1,93 miliarde dolari în 2014, nivelul investițiilor cu capital străin fiind cu 38% mai mare decât în anul precedent. Însă, mai important, a urcat puternic volumul investițiilor făcute de localnici, ajungând la 3,12 miliarde dolari, în creștere cu 62% față de anul precedent.  

„Creșterea uriașă a investițiilor din real estate reprezintă dovada faptului că investitorii deja acționează potrivit așteptărilor lor cu privire la îmbunătățirile făcute în mediul de afaceri, sprijinite de reformele de reglementare ce urmează să fie puse în practică de guvernul condus de Prim Ministrul Narendra Modi”, precizează Sanjay Dutt, executive managing director pe Asia de Sud, în cadrul Cushman & Wakefield.

Sectorul rezidențial a avut parte de mai multe investiții decât cel comercial, proprietățile achiziționate fiind în valoare de 2,6 miliarde dolari. Analiștii apreciază că, deși nu mai are parte de o creștere la fel de spectaculoasă, volumul investițiilor făcute în 2015 este în continuă urcare.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

15 October 2015