Mai multe închirieri de locuințe, în partea de nord a Capitalei. În primele trei luni ale lui 2015, a urcat semnificativ atât cererea, cât și numărul tranzacțiilor, în cele mai luxoase cartiere bucureștene. În Aviatorilor, Dorobanți, Primăverii și Floreasca se caută cu precădere apartamentele cu trei camere, în timp ce clienții interesați de vile merg în Băneasa și Pipera. În același timp, în zona Herăstrău a urcat cererea pe toate categoriile de bugete.

36695-nordis_apartament_inchiriat_2.jpgUrcă numărul chiriașilor interesați de locuințe premium, amplasate în zona de nord a Capitalei. Potrivit unei analize realizate de Nordis, la începutul acestui an, a urcat simțitor cererea, atât la nivel de intenție, cât și în ceea ce privește numărul de tranzacții. În această perioadă, cele mai căutate au fost apartamentele cu trei camere, în cartierele Aviatorilor, Dorobanți, Primăverii și Floreasca – numărul potențialilor chiriași a urcat cu 40% față de sfârșitul anului trecut, în timp ce numărul închirierilor efective a crescut cu 21%.

„În primul trimestru din 2015, am remarcat o creștere atât a numărului de cereri de apartamente și vile pentru închiriere, cât și a numărului de tranzacții de închiriere, în condițiile unei oferte relativ constante – cu doar circa 5% mai mari, față de trimestrul anterior. Creșterea cererii la nivel de agenție a fost de peste 50%, iar numărul total de tranzacții a crescut cu circa 15%. Cei mai mulți chiriași de lux s-au orientat către apartamente de trei camere”, declară Emanuel Poștoacă, General Manager al Nordis.

Locuințele noi, construite după anul 2000, par să fie cele mai căutate, la început de an. Potrivit Nordis, cele mai multe cereri au vizat apartamente cu bugete sub 1.200 de euro, segment pe care s-a înregistrat cea mai crescută rată de tranzacționare.

  • În Aviatorilor, Dorobanți, Primăverii și Floreasca, 55% dintre clienți au avut la dispoziție un buget de până în 1.200 euro/lună (față de 43% dintre clienți, în ultima parte a lui 2014)
  • În Băneasa-Pipera și Herăstrău, bugetele pentru închiriere s-au păstrat relativ aceleași cu cele de la sfârșitul anului trecut

În zona Herăstrău, s-a înregistrat o majorare a numărului de cereri cu circa 35%, pe toate categoriile de bugete, atât pentru apartamente cu buget sub 1.200 euro, cât și pentru apartamente cu buget peste 1.500 euro. Numărul tranzacțiilor încheiate în primele luni ale acestui an a urcat cu 11%, comparativ cu sfârșitul lui 2014.

În același timp, numărul total de cereri de închiriere din zona Pipera a crescut cu 30%, atât pe segmentul vilelor, cât și pe cel al apartamentelor. Cele mai căutate au fost locuințele al căror preț lunar de închiriere este sub 1.200 euro, majoritatea tranzacțiilor încheiate încadrându-se în acest buget. Numărul de tranzacții de închiriere de locuințe de lux în zonele Băneasa și Pipera a crescut cu circa 17%.

„Creșterea cererii de vile a fost mai mică față de creșterea cererii de apartamente. Astfel cererea de vile pentru închiriere în zonele Băneasa și Pipera a înregistrat o majorare de cca 15% in timp ce cererea de apartamente pentru închiriere a crescut cu aproximativ 36%”, specifică reprezentanții Nordis.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

2 April 2015