Grupul P3 a achiziționat 215.000 metri pătrați de spații de depozitare și 40 hectare de teren pentru dezvoltare, în proximitatea Bucureștiului. Aceasta este cea mai mare tranzacție imobiliară de pe segmentul industrial-logistic încheiată vreodată în România, ce confirmă potențialul uriaș al sectorului industrial din România.

35468-tibett_logistics.jpgCea mai mare tranzacție imobiliară din segmentul industrial-logistic românesc a fost încheiată de grupul P3 (proprietar, dezvoltator și manager de proprietăți logistice în Europa) și a fost asistată de JLL. Grupul german a achiziționat de la CA Immobilien Anlagen AG un portofoliu de parcuri logistice în Polonia și România, ce cuprinde 467.000 mp spații închiriabile și 165 hectare de teren.

„P3 și-a dublat dimensiunea pe parcursul ultimului an, după o serie de achiziții foarte mari în Italia și CEE, iar acum este unul dintre principalii furnizorii de spații logistice din Europa. Pentru această investiție recentă în Polonia și în România, a fost vital să avem sprijinul JLL, care a înțeles strategia noastră de afaceri și a avut expertiza și acoperirea geografică pentru a ne asista în tranzacții transfrontaliere complexe", a declarat Peter Bečár, Managing Director în CEE al P3.

Europolis Park Bucharest – cel mai mare dintre cele trei active achiziționate și cea mai mare dezvoltare logistică existentă în România. Acesta oferă 215.000 mp de spații de depozitare și 40 de hectare de teren pentru dezvoltare în proximitatea Bucureștiului. Cu acces direct la autostrada A1, parcul logistic are deja chiriași precum Carrefour, Tibbett Logistics, Gebrüder Weis, eMag sau Interbrands.

Europolis Park Błonie – situat la mai puțin de 30 km de Varșovia, centrul logistic are o suprafață închiriabilă de 177.000 mp și are chiriași precum Bayer, IBM, Orange, Triumph sau Allegro.

Europolis Park Poland Central – aflat în apropierea orașului Piotrków, parcul oferă 75.000 mp de spații de depozitare, având  Kühne & Nagel, FM Logistic și InPost ca și chiriași majori.

„Intrarea pe piață a unui investitor instituțional de o asemenea anvergură, specializat în logistică, confirmă potențialul uriaș al sectorului industrial din România și este o dovada incontestabilă că apetitul investitorilor pentru proprietăți din România este în creștere. Aceasta este cea mai mare tranzacție de pe piața industrial-logistică semnată vreodată în România și una din primele două cele mai mari tranzacții pe plan local de la declanșarea crizei, care implică achiziția unui singur activ", conchide Gijs Klomp, Director General și director al departamentului de investiții al JLL în România.

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

17 October 2014