După achiziția parcului logistic P3 Bucharest, de pe autostrada A1, compania cehă PointPark Properties (redenumită P3) începe construcția speculativă a unei noi clădiri. Depozitul va avea o suprafață de 28.000 mp și urmează să fie inaugurat în primăvara anului viitor. Reprezentanții P3 subliniază că extinderea parcului logistic vine ca reacție la cererea ridicată pentru spațiile de depozitare.

38304-aerial_view_p3_bucharest.jpgSpațiile industriale din România se bucură de o mare atenție din partea companiilor străine. Cea mai recentă investiție de mari dimensiuni vine din partea dezvoltatorului ceh P3 (fost PointPark Properties), care anunță începerea construcției unei noi clădiri în cadrul parcului P3 Bucharest din România.

„Depozitul de 28.000 mp este prima clădire dezvoltată de P3 în România după achiziția parcului logistic P3 Bucharest – cel mai mare din țară – la începutul acestui an. Construcția a fost demarată la sfârșitul lunii septembrie, spațiul fiind disponibil pentru închiriere în perioada următoare”, precizează reprezentanții companiei.

  • P3 Bucharest se află în partea de vest a Capitalei, la kilometrul 13 de pe autostrada A1. Parcul cuprinde 215.000 mp de spații pentru depozitare ocupate în totalitate și urmează să se extindă
  • Parcul dispune de 40 de hectare de teren și permite dezvoltarea a peste 160.000 mp de spații suplimentare, cu unități între 5.000 mp și 50.000 mp
  • Noua clădire va fi construită pe un teren de 6 hectare, urmând să fie inaugurată în aprilie 2016

„Creșterea rapidă a pieței de logistică din România a avut ca rezultat o cerere extraordinară pentru spațiile de depozitare, fapt care a dus la scăderea ratei de neocupare la doar 5% în zona Bucureștiului”, punctează Ian Worboys, CEO P3, subliniind că acest proiect demonstrează încrederea în piața din România.

Noua clădire va fi una dintre construcțiile de nouă generație ale P3, concepută conform standardelor europene de protecție a mediului, pentru a reduce costurile operaționale. Prin urmare, P3 va implementa soluții de reducere a costurilor cu energia și soluții tehnologice de dezvoltare durabilă precum iluminatul cu LED, panourile de fațadă eficiente energetic, sistemele de reducere a consumului de apă și un sistem complet de management al clădirii.

„Am început procesul de obținere a autorizațiilor pentru dezvoltarea de noi clădiri pe terenul existent imediat după finalizarea procesului de achiziție a parcului P3 Bucharest. Prin obținerea acestor aprobări din timp, ne-am asigurat că putem răspunde rapid cererii de spații de tip Build-To-Suit și reduce timpul de livrare a unei clădiri noi la doar 5-6 luni”, specifică Laurențiu Duică, Head of Leasing al P3 România.

Prezent în Europa, P3 are un portofoliu impresionant de active ce cuprinde nu mai puțin de 144 de centre de distribuție, totalizând 3 milioane de mp de spații în nouă țări, precum și terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea a peste 1,3 milioane de mp de noi spații. Aflat în imediata apropiere a șoselei de centură a Bucureștiului, parcul P3 Bucharest are acces direct și rapid la autostrada A1, care va conecta Capitala cu vestul țării.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

1 October 2015