Segmentul rezidențial a înregistrat o creștere în primele șapte luni ale lui 2015, față de aceeași perioadă a anului trecut. Numărul autorizațiilor de construire a urcat cu peste trei procente, la nivel național, timp în care zona București-Ilfov a înregistrat o scădere, arată cel mai recent raport emis de Institutul Național de Statistică.

38080-autorizatii.jpgÎn perioada ianuarie-iulie a acestui an, au fost eliberate 22.271 de autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, numărul fiind cu 3,3% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit celei mai recente analize emise de INS, următoarele regiuni de dezvoltare au înregistrat creșteri: Sud-Est (+367 autorizații), Nord-Est (+295), Sud-Muntenia (+160), Nord- Vest (+101) și Vest (+50). În același timp, au fost eliberate mai puține autorizații pentru construirea de clădiri rezidențiale în Centru (-167 autorizații), București-Ilfov (-84) și Sud-Vest Oltenia (-7).

În luna iulie, peste 63% dintre documente au fost eliberate pentru zona rurală

38081-2.jpgÎn luna iulie a acestui an, au fost eliberate 3.972 autorizații pentru construirea de clădiri rezidențiale, 63,3% dintre acestea fiind pentru zona rurală.

„Distribuția în profil regional evidențiază o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în majoritatea regiunilor de dezvoltare, cele mai semnificative înregistrându-se în: Sud-Est (-91 autorizații), București-Ilfov (-34), Sud-Vest Oltenia (-12) și Nord-Est (-11). În regiunea de dezvoltare Vest, numărul autorizațiilor eliberate pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 28 autorizații”, precizează reprezentanții INS.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

28 August 2015