300 de hotspot-uri distribuite pe întreg teritoriul ţării. Este promisiunea pe care oficialii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale o fac românilor în 2010 şi pentru care statul va plăti 923.000 de lei.

sursa:www.gandul.info/itPractic, instalarea celor 300 de hotspot-uri, pentru care fluxul de internet va fi asigurat de către MCSI timp de un an de zile, reprezintă continuarea unui proiect început anul trecut, când au fost instalate 211 hotspoturi, dintre care 75 la interior - în primării, aule, biblioteci - şi 136 la exterior (parcuri, centre istorice, pasaje pietonale).

În 2009, statul a investit 590.000 de lei fără TVA în locurile care le oferă românilor acces liber la internet. Pentru cele 211 hotspoturi, MCSI va asigura fluxul de Internet până la sfârşitul lui 2010, cu posibilitatea de prelungire pe doi ani.

Potrivit unui comunicat al MCSI, scopul proiectului este extinderea gradului de acces la serviciile de bandă largă şi accesarea gratuită de către cât mai mulţi utilizatori a informaţiilor de care eu nevoie, prin intermediul diverselor dispozitive dotate cu capacităţi wireless: laptop, PDA sau desktop echipat cu o placă de reţea WiFi sau cu un card PCMCIA de reţea WIFI.

 

 

 

 

 

11 March 2010