Un nou târg imobiliar în Bucureşti! La nici o săptămână de la terminarea Project Expo, Târgul Naţional Imobiliar îşi deschide porţile. Organizatorii promit cel mai mare eveniment imobiliar din ultimul an şi jumătate. Mai multe informaţii despre cea de-a XI-a ediţia a TNI am aflat de la Cristina Mardare, PR Manager TNI.


"În actualul context economico-social cea de-a XI-a ediţie a Târgului Naţional Imobiliar aduce o noutate absolută, un număr foarte mare de de companii expozante. Este vorba de 82 de companii expozante. Astfel, Târgul Naţional Imobiliar cea de XI-a ediţie, va fi cel mai mare eveniment imobiliar din ultimele 18 luni. Oferta imobiliară, dar şi noile soluţii de finanţare sunt aproape duble faţă de ediţia anterioară a TNI. De asemena, o altă noutate ce merită menţionată este numărul foarte mare, chiar fără precedent de instituţii financiare, atât bancare, cât şi nonbancare. Astfel, pe lângă expozanţii trafiţionali cum ar fi BCR şi BRD acum vizitatorul TNI poate să găsească în exclusivitate şi oferte de creditare şi de la Garanti Bank, Banca Românească, OTP, Bancpost şi chiar Verida Credit."

Cu ce diferă târgurile imobiliare din această perioadă de criză de cele din anii anteriori?

Diferă foarte mult, spre exemplu în perioada 2007-2008 companiile expozante îşi alegeau potenţialii clienţi. Acum în această perioadă de restrişte cumpărătorul alege locuinţa şi are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte achiziţia unei locuinţa şi are criterii mult mai drastice.

Ca organizator de târguri imobiliare, cu ce strategii veniţi să îi atrageţi pe clienţi?

Nu am adoptat nicio stategie specială pentru a-i atrage pe vizitatori, doar comunicăm informaţii corect, transparent, nu denaturăm imaginea evenimentului.

Mai sunt interesaţi bucurestenii de târgurile imobiliare?

Nu mă pot pronunţa în ceea ce priveşte alte târguri imobiliare. În ceea ce priveşte Târgul Naţional Imobiliar, evenimentul nostru a avut mereu vizitatori şi va avea şi la această ediţie, datorită numărului mare de companii expozante. Vizitatorul când vine la TNI găseşte oferte imobiliare şi financiare în acelaşi loc şi astfel cererea reală se întâlneşte cu tot ce înseamnă oferte şi oportunităţi pe piaţa imobiliară.

Din datele pe care le aveţi, spuneţi-ne ce caută vizitatorii în această perioadă?
În principiu se cată locuinţe în Bucureşti, dar şi în zone de munte şi litoral, deci case de vacanţe. Câteva exemple de preţ, o garsonieră ajunge la circa 35.000 Euro în sectorul 5, un apartament cu două camere ajunge la 45.000 Euro în sectorul 2, un apartament cu trei camere ajunge la 63.000 Euro în sectorul 3. Dacă vorbim despre munte, o vilă la Buşteni poate fi achizitionată cu 80.000 Euro.

Preţurile enumerate sunt pentru apartamente noi?

Nu, pentru apartamente vechi. Ar mai fi de menţionat flexibilitatea şi deschiderea spre negociere din partea companiilor ceea ce poate fi punctul de start pentru maturizarea pieţei de profil din România. Doresc să îi sfătuiesc pe cei interesaţi, dacă vor să vadă preţurile minime şi cele maxime să viziteze Târgul Naţional Imobiliar ce are loc în perioada 13-16 mai la Palatul Parlamentului, în Sala Unirea.



11 May 2010