Primăria Bucureşti demarează un proiect ambiţios, la început de an electoral. Lacurile Tei şi Floreasca vor fi modernizate la cote uimitoare: se anunţă piscine, amfiteatre plutitoare, o sală polivalentă, precum şi porturi, debarcadere şi mai multe oportunităţi de sporturi nautice. Investiţia totală este de 20 milioane euro, iar o parte din sumă va fi acoperită de fonduri europene nerambursabile.

24028-circuit-turistic.jpgZone de agrement cu piscine, patru kilometri de piste pentru biciclişti, şase porturi turistice, două amfiteatre pe apă şi o sală polivalentă. Toate vor fi amenajate în zona lacurilor Tei şi Floreasca. Proiectul este numit „Circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei (şi zona adiacentă lor)”. Lucrările vor începe în acest an, timp în care se vor cheltui aproximativ 1,3 milioane euro din totalul de 20 milioane euro, cât este valoarea proiectului. Cinci milioane vor fi acoperite de fonduri europene nerambursabile.

Lucrările care vor fi realizate în anul 2012 includ: organizare de şantier, amenajarea terenului (pregătirea terenului aferent cuvelor de lac Floreasca si Tei), începere realizare infrastructură de agrement. De la data de 07.02.2012, proiectul este in stadiul de contractare a finanţării nerambursabile. Estimăm finalizarea tuturor demersurilor pentru semnarea contractului de finanţare nerambursabilă în luna aprilie 2012”, au precizat pentru B365.ro, reprezentanţii Primăriei Capitalei.

Sporturile nautice, una dintre principalele atracţii din noul proiect

Se vor construi ulterior şi şase porturi pentru vaporaşe turistice, 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi două amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare. În plus, proiectul prevede şi construirea unei săli polivalente de 250 metri pătraţi. Se vor amenaja şi trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală şi patru kilometri de piste pentru pietoni şi biciclete. Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, care va realiza acest proiect, va achiziţiona un vaporaş turistic de agrement, 33 de echipamente de windsurfing, 30 de echipamente de kitesurfing, dar şi 40 de caiace şi 100 de bărcuţe şi hidrobiciclete. Clădirile pentru servicii şi sistemele de biciclete vor fi alimentate cu energie solară. Cele două lacuri vor fi decolmatate, iar malurile întărite.

CITEȘTE ȘI: Unde sunt cele mai ieftine locuinţe de calitate?

 

27 March 2012