O proprietate cu un farmec aparte, situată în zona Kiseleff – Aviatorilor, una dintre cele mai râvnite arii rezidențiale din Capitală, este de vânzare.

 

42505-vila_magnolie.jpgConstruită în anul 1962, „Vila cu magnolie de lângă Parcul Kiseleff” a fost scoasă la licitație pe site-ul www.artmarkhistoricalestate.ro, prețul de pornire fiind de 1,7 milioane de euro. Însă, specialiștii estimează că imobilul ar putea fi vândut chiar cu 1,8 – 1,9 milioane de euro.

 

Casa cu șase camere și patru băi are suprafața totală de 181.70 mp, în timp ce terenul aferent măsoară 519 mp. Totodată, în curte există și „o anexă, perfectă pentru zonă de spălătorie și un mic apartament pentru personalul casei”, conform www.artmarkhistoricalestate.ro.

 

„Neclasată ca monument istoric, clădirea are o fațadă modernistă, rigoarea acestui stil fiind îndulcită prin cele două coloane ionice care încadrează intrarea. Amplasarea este una privilegiată, într-o zonă centrală însă ferită de traficul și zgomotul tipice arterelor principale ale orașului. Terenul, construcția și amplasarea acesteia au un mare potențial investițional. Clădirea este dispusă pe două niveluri, parter și etaj, fiecare reprezentând un apartament cu trei camere - astfel, locuința poate fi folosită de una sau două familii.

Grădina este atent amenajată, cu vegetație matură care creează un gard natural înalt ce asigură intimitate și o umbră plăcută”, arată www.artmarkhistoricalestate.ro în descrierea proprietății.

 

Parcul Kiseleff, situat în imediata apropiere a Vilei cu magnolie, a fost inaugurat în luna septembrie 1847 și a fost amenajat de Wilhelm Mayer, un arhitect peisagist german, care a proiectat și Parcul Cișmigiu.

6 September 2019