Vești bune pentru locuitorii din Drumul Taberei și Domnești! Primarul Capitalei a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de supralărgire a bulevardului Prelungirea Ghencea. Primele lucrări vor începe luni, 9 septembrie și vizează demolarea unor imobile.

42503-b-dul_ghencea.jpg„Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate”, a precizat Primăria Municipiului București într-un comunicat de presă.

Noua arteră, cu o lungime de aproximativ șase km, va avea cale dublă de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete (dublu sens, amplasată pe o singura parte a arterei), trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă.

De asemenea, va fi realizat și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești), dar si o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Acest proiect va fi corelat cu Nodul Rutier de la Domnești,  aflat sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București.

Contractul privind obiectivul de investiții „Penetratie Prelungirea Ghencea - Domnești și Supralărgire Bulevardul Ghencea” are durata de 24 de luni, iar valoarea este de aproximativ 73,5 de milioane de euro fără TVA, costul total al proiectului fiind de aproximativ 122 de milioane de euro.

5 September 2019