Insulele Maldive sunt pe lista preferatelor a celor care caută o destinaţie pentru luna de miere. Există infinite moduri de a simţi magia Maldivelor. O cină sub stele, la lumina lumânărilor, un refugiu îndrăzneţ într-o insulă nelocuită din apropiere sau doar lenevire într-un bungalou privat.

20231-20203-maldives04.jpgÎnot cu rechinul-balenă, croaziere şi scufundări în zone de corali

Oferta de distracţie pe care o oferă insulele Maldive este de aşa natură încât să împace chiar şi cele mai curajoase spirite.

„Din programul de vacanţă nu trebuie să lipsească croaziera pe Oceanul Indian pentru a vedea balena albastră, cel mai mare mamifer de pe Pământ, iar delfinii înconjoară tot timpul turiştii, simpaticele mamifere sunt dornice să se joace cu ei şi să le câştige prietenia. O altă atracţie este excursia în Laguna Albastră care se află pe o insulă nelocuită, unde oaspeţii se răsfaţă la plajă, fac baie în Ocean şi savurează prânzul. Iar dacă le place adrenalina, pot alege una dintre cele mai interesante activităţi din Maldive: înotul cu rechinul-balenă de15 metri lungime.", spune Mircea Vladu, preşedinte Prestige Tours.

Locuitorii din Maldive sunt cunoscuţi pentru puterile lor de a vindeca

Culorile profunde, abundenţa şi varietatea lumiii acvatice fascinează iubitorii înotului şi scufundărilor. Vizibilitatea este sporită, spectacolul vieţii marine poate fi văzut chiar la 50 de metri adâncime, iar temperaturile plăcute fac scufundarea o adevărată plăcere. În timpul expediţiilor acvatice aveţi şansa să intraţi într-o casă de... corali. În Maldive găsiţi cele mai bune zone pentru scuba-diving, iar resorturile au şcoli cu instructori care cunosc numeroase limbi străine şi sunt atenţi atât cu începătorii, cât şi cu cei avansaţi. Dacă nu v-aţi plimbat cu submarinul, acum veţi avea parte de o experienţă unică. Veţi observa îndeaproape recifurile de corali şi peştii exotici care vieţuiesc în apele cristinaline. Submarinul este alegerea ideală dacă nu aveţi suficient curaj să încercaţi scuba diving-ul.

„Fiecare insulă cu vegetaţie este un spa natural în sine, conceput pentru a calma, a mângâia şi a vindeca. Metodele tradiţionale de relaxare au fost transmise din generaţie în generaţie (precum secretele de familie) de către hakeembe (experţii în vindecare) şi au fost incluse în programele speciale de spa ale hotelurilor. Fiecare staţiune are un centru spa, unele sunt amplasate în mijlocul naturii, altele sunt amplasate pe pontoanele din lemn, construite pe lagună, iar altele sunt construite subacvatic. Gazdele folosesc ulei virgin de nucă de cocos, recunoscut pentru proprietăţile hidratante şi benefice pentru sănătate. De asemenea, este folosită şi frunza gandhakolhi, pentru a trata orice dureri minore. Nisipul maldivian este utilizat în masaje pentru a vindeca durerile musculare şi articulare.", spune Teodor Călimănescu, manager Europa Travel.

Ansamblurile hoteliere s-au adaptat perfect la spectacolul natural din zonă

Această filosofie a fost îmbrăţişată de unele complexuri hoteliere din zonă.

„Resortul Huvafen Fushi găzduieşte primul spa subacvatic din lume unde turiştii se bucură de masajele recifurilor de corali şi de tratamente cu ingrediente naturale în timp ce admiră culorile domeniului submarin. Vor găsi în cadrul resortului 43 de bungalouri care combină designul modern cu stilul tradiţional al Maldivelor; are oaze retrase, piscine cu apă dulce, paturi supradimensionale. Apa sclipitoare şi limpede se îmbină perfect cu muzica care inspiră linişte.", arată Adriana Goicea, manager Prompt Service Travel.

Shopping-ul este activitatea favorită a localnicilor în special în seara, când este mai răcoare. Magu Majeedhee, principala arteră comercială din insulă, are de-o parte şi de alta a sa diverse magazine cu numeroase produse. Magazinele sunt bine aprovizionate cu articole de îmbrăcăminte, parfumuri, cosmetice, bijuterii, ceasuri de mână şi produse electronice. Mulţi consideră că este o experienţă plăcută plimbarea pe străzile principale de cumpărături în cursul serii. În pieţele locale veţi găsi legume, fructe, bomboane, nuci, sticle cu dulciuri făcute în casă.

La plecare, din bagaj nu poate să lipsescă ‘thudu kuna', un covoraş maldivian făcut din fibre naturale locale, dar şi miniaturile din lemn, numite ‘dhonis'. Există, totuşi, şi o restricţie: este interzisă ieşirea din ţară cu produse realizate din perle, coral negru şi coral roşu.

CITEŞTE ŞI În Maldive, turiştii caută proprietăţi pe insule, localnicii vor în Capitală


Luna de miere în Maldive:

Hotel Olhuveli Beach & Spa Resort 4*+
- De la 105 Euro/noapte/persoană în cameră dublă deluxe cu demipensiune şi transfer de la aeroport inclus
- Oferta pentru luna de miere include un coş cu fructe la sosire, 1 cină romantică, iar cei care sunt cazaţi în beach villa, jacuzzi water şi honeymoon water villa, suplimentar vor primi un aranjament de baie romantică cu 2 pahare de vin şi un cadou
- Detalii pe www.prestige.ro

Hotel Lily Beach Resort & Spa 5*
- De la 256 Euro/pers.
- Ca bonus veţi primi bonus: o sticlă de şampanie, tort, flori, cină romantică, cocktail Sunset pe terasă, 1 şedinţă « Spa» (50 min) / cuplu)
- Pentru transportul cu avionul veţi plăti de la 865 Euro/pers.
- Detalii pe www.promptservice.ro

Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa 5*
- De la 298 Euro/pers./noapte, cazare în cameră dublă cu mic dejun
- Tarif informativ bilet de avion: de la 1.040 Euro/pers.
- Detalii pe www.europatravel.ro


6 August 2011