Cea mai mare tranzacție de pe segmentul retail, de anul acesta, s-a încheiat la Sibiu: gigantul NEPI și-a mărit portofoliul cu încă un mall, plătind 100 de milioane de euro pentru Shopping City Sibiu. Deținut, până acum, de fondul britanic de investiții Argo, Shopping City Sibiu este cea mai importanta zonă comercială din oraș.

40462-shopping_city_sibiu.jpgNEPI își consolidează supremația pe piața imobiliară din România. Cea mai nouă mișcare a fost făcută la Sibiu, unde fondul sud-african de investiții a achiziționat cea mai mare zonă comercială din regiune, Shopping City Sibiu. Parcul de retail se adaugă unui portofoliu stufos, ce mai cuprinde și Promenada Mall, Mega Mall și Vulcan Value Centre în Capitală, precum și City Park Constanța, Ploiești Shopping City, Shopping City Deva, Shopping City Timișoara și alte centre office din București și din provincie.

Deschis publicului în urmă cu 10 ani, Shopping City Sibiu a devenit unul dintre cele mai mari parcuri de retail din România, ajungând actualmente la o suprafață închiriabilă de aproape 80.000 metri pătrați. Proiectul a aparținut britanicilor de la Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), unul dintre cei mai mari proprietari de parcuri de retail și centre comerciale din Europa Centrală și de Sud- Est, cumulând peste 340.000 mp. Alături de centrul comercial din Sibiu, portofoliul din România al britanicilor mai include Shopping City Suceava, Era Shopping Park Oradea și Era Shopping Park Iași.

„Managementul intens și preocuparea continuă a echipei noastre pentru mixul de chiriași au făcut din Shopping City Sibiu principala destinație de cumpărături din regiunea Sibiului. Cea mai recentă și ultima inițiativă înainte de a vinde proiectul a fost aducerea primului cinematograf multiplex în Sibiu. Vrem să apreciem eforturile întregii echipe care ne-a ajutat să aducem valoare adăugată proiectului și de asemenea în realizarea procesului de vânzare. ARGO Group continuă să-și restructureze portofoliul pe care îl deține în România cu scopul de a optimiza investițiile realizate în piața comercială din Europa Centrală și de Est”, a precizat Dennis Selinas, CEO Argo Group.

Prețul agreat, de 100 de milioane de euro, plasează tranzacția pe primul loc în topul contractelor încheiate pe piața românească în 2016. Mai mult, confirmă faptul că dezvoltatorii imobiliari au început să fie interesați de potențialul provinciei, redirecționându-și investițiile pe alte orașe decât cele patru-cinci binecunoscute centre universitare.

„Aceasta este cea mai mare tranzacție cu o singură proprietate din afara Bucureștiului de după criza economică. Investitorii au devenit din nou interesați de piața imobiliară din afara Bucureștiului, după o lungă perioadă de timp în care Capitala a fost principal lor țintă. Dimensiunea și fundamentele proprietății au atras nu doar cumpărătorul, dar și alți investitori în Sibiu”, a conchis Andrei Văcaru, Associate Director Capital Markets JLL Romania, compania imobiliară care a reprezentat Argo Group în această tranzacție.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

28 June 2016