MasterCard și Samsung Electronics Co., Ltd. au anunțat astăzi extinderea parteneriatului lor global prin utilizarea platformei MasterCard Digital Enablement Service (MDES), pentru a implementa serviciul Samsung Pay în Europa. Samsung Pay este un serviciu de plăți mobile care le oferă consumatorilor posibilitatea de a folosi dispozitivele mobile de ultimă generație pentru cumpărături în magazine la terminale contactless și cu bandă magnetică, utilizând tehnologiile NFC și MST.  

37838-mastercard_-_samsung_pay.jpgEmitenții europeni de carduri vor putea să se conecteze la platforma MDES și să activeze serviciul Samsung Pay în Europa, după lansare, iar posesorii de carduri emise de instituțiile partenere își vor putea înrola cardurile de credit, debit, preplătite și business, în serviciul Samsung Pay și își vor putea folosi dispozitivele mobile pentru cumpărături. Recent anul acesta, MasterCard a anunțat că va furniza Samsung Pay serviciul de tokenizare pentru plăți securizate și rapide, asigurȃnd o conectare rapidă cu băncile partenere din Statele Unite ale Americii.

“Samsung Pay  anunță cu plăcere că își unește forțele cu MasterCard pentru a oferi o experiență de plată mobilă simplă și sigură, ce vizează extinderea acceptării la comercianți, pentru posesorii și emitenții de carduri MasterCard în Europa” a declarat Injong Rhee, EVP al Samsung Electronics, Global Head al Samsung Pay. “Ambele organizații sunt dedicate pioneratului în materie de inovații financiar-tehnologice, care vor împlini promisiunea unui adevărat portofel mobil.”

“Considerând expansiunea globală și creșterea utilizării dispozitivelor mobile interconectate, suntem încȃntați să extindem parteneriatul nostru cu Samsung, prin oferirea serviciilor Samsung Pay și MDES posesorilor de carduri din Europa. Europenii au fost deschizători de drumuri în adoptarea noilor soluții de plată, iar prin parteneriatul puternic cu Samsung, ne propunem să continuăm inovația în comerțul mobil, prin crearea unor experiențe de plată digitală simple și sigure pentru consumatori,” a declarat Javier Perez, președintele MasterCard Europe.

Lansarea Samsung Pay în Statele Unite și Coreea de Sud este programată pentru finalul acestei veri, iar Samsung lucrează momentan cu bănci și parteneri, pentru a aduce serviciul de plăți în Europa.

De la lansarea MDES în 2013, milioane de conturi MasterCard au fost tokenizate pentru utilizarea în apreciatele servicii de tip portofel digital. În prezent, MDES oferă servicii de tokenizare pentru carduri de credit, debit, co-brand, preplătite și business. Tokenizarea cardurilor private label, anunțată în iunie, va demara în trimestrul al treilea al acestui an. Serviciile de tokenizare pentru aplicații, eCommerce și programe de stocare a datelor de card pentru tranzactii recurente vor fi disponibile comercianților din Statele Unite și Canada în cursul acestui an și se vor extinde la nivel global în toate piețele MDES.

30 July 2015