Adunarea Generală a Acționarilor Mindo S.A. Dorohoi, întrunită în data de 20.02.2015, a aprobat efectuarea demersurilor legale necesare în vederea tranzacționării acțiunilor societății pe sistemul alternativ administrat de Bursa de Valori București.

36480-mindo_dorohoi.jpgHotărârea are la bază prevederile legii 194/2004, cu modificările și completările ulterioare, și a reglementărilor emise de ASF, care clarifica statutul pieței Rasdaq.

“În contextul evoluției Mindo SA Dorohoi, decizia acționarului majoritar de a menține societatea deschisă reconfirmă potențialul de creștere al companiei. De asemenea, ne afirmăm pe aceasta cale încrederea în Bursa de Valori București ca perspectivă de finanțare și asigurăm investitorii că vom fi un model de transparență și deschidere și pe viitor”, a declarat Tiberiu Stratan, președintele Consiliului de Administrație al Mindo S.A. Dorohoi.

În 2014, Mindo S.A. Dorohoi a finalizat o investiție de aproximativ 1 milion de euro într-o linie de producție mortare uscate, cu o capacitate de producție de 80.000 de tone/an și o linie completă de uscare a nisipului. Noile investiții se traduc într-o automatizare și o eficientizare a producției, având o componentă importantă de protecție a mediului înconjurător.

Grupul de firme Firos – Mindo, având același acționar majoritar – SIF Muntenia, și-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 80 milioane lei, în creștere cu 10% față de cifra de afaceri realizată în 2014. În acest fel, grupul de firme își consolidează poziția a patra în topul producătorilor de mortare uscate și adezivi din România.

Despre Mindo SA:

MINDO S.A. este, încă din 1967, un punct de reper în industria extractivă românească (nisipuri cuarțoase și bile de silex), exploatând inițial zăcământul de la Miorcani și apoi cel de la Hudești, județul Botoșani.

Începând cu anul 2004, MINDO si-a extins domeniul de activitate, orientându-se spre piața materialelor de construcții, prin punerea în funcțiune a unei linii de producție a mortarelor uscate și adezivilor pe bază de ciment.

În prezent, activitatea principală a societății o reprezintă fabricarea mortarului iar activitățile secundare cu ponderea semnificativă în rezultatul economic sunt producerea polistirenului expandat și producerea de nisipuri cuarțoase și făinuri de silice destinate în special industriei materialelor de construcții.

25 February 2015