Investiții pentru vremuri grele sau cadouri impresionante pentru diverse evenimente, monedele și lingourile de aur i-au cucerit pe români. Banca Comercială Română (BCR) anunță că a vândut mai bine de 160 kilograme de aur, doar în primele zece luni ale acestui an, greutatea fiind aproximativ egală cu cea a unei motociclete.

35668-monede_si_lingouri_de_aur.jpgDe la începutul acestui an, românii au cumpărat peste 160 kilograme de aur de la ghișeele Băncii Comerciale Române (BCR). Lingourile sau monedele de aur au fost vândute atât pe bază de precomandă, cât și achiziționate imediat de la ghișeele instituției.

„Cea mai mare parte a vânzărilor de aur o reprezintă vânzările directe la ghișeele băncii, iar cele mai solicitate sunt monedele. Recent, BCR a început să vândă noi monede de aur din categoria „aur de investiții” – Kruggerrand (Africa de Sud) și Ducat (Austria), din care am vândut deja câteva zeci de monede la diferite greutăți”, specifică Laura Hexan, Șefa Departamentului de Produse de Trezorerie Retail din cadrul BCR.

Potrivit reprezentanților băncii, monedele sunt achiziționate în special pentru a fi oferite drept cadou la diverse evenimente (botezuri, nunți, aniversări). Totodată, dintre lingouri, cele mai vândute sunt cele gravate cu elementul de siguranță „kinegram”, ce au ca design lipițanul faimoasei Școli Spaniole de Călărie din Viena. Acestea sunt disponibile în greutăți de 5 și 10 grame, iar poziția călărețului și a calului se schimbă în funcție de unghiul din care este privit lingoul. Reprezentanții BCR subliniază că acest lingou special cumpărăt pentru a fi dăruit la ocazii speciale și poate fi transformat în bijuterie.

BCR oferă clienților săi retail posibilitatea să cumpere aur direct de la ghișeele unităților sale, fără a mai fi nevoie de precomandă. Deocamdată, cei interesați pot achiziționa aur direct de la ghișeele BCR în doar 15 unități din rețeaua băncii (cinci dintre acestea se află în Capitală, restul fiind în Iași, Cluj Napoca, Brașov, Arad, Craiova, Botoșani, Sibiu, Timișoara, Constanța și Oradea).

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

29 October 2014