Achiziţia de insule s-a transformat din apanajul elitei într-o activitate de-a dreptul accesibilă. Concurenţa pe acest segment a ajuns să fie atât de mare, încât insule cu toate facilităţile, în care te poţi muta fără să mai fie nevoie de niciun efort ulterior, se vând la un preţ derizoriu. Iar cei care nu vor să cumpere, pot chiar să stea cu chirie, pe insulă.  

24478-hunga-island-tonga-18.jpgInsula de 5 dolari: Vava'u-Hunga Island

Poate cea mai tentantă ofertă care se găseşte zilele acestea pe site-urile specializate în vânzarea de insule este în Oceanul Pacific, zona de sud. Numele este poate greu de reţinut, pentru început: Vava'u-Hunga Island. Însă preţul cu care aceste proprietăţi sunt scoase pe piaţă îi face pe potenţialii clienţi să îl recitească: o casă cu 600 mp de teren, cu vedere direct către o lagună de 212 hectare poate fi achiziţionată cu 5,95 dolari americani. Este vorba despre un preţ de închiriere pe o perioadă iniţială de 99 de ani, după care se va prelungi la cerere, căci în zona respectivă nu se vinde teren non-rezidenţilor. La acest cost, se adaugă o taxă lunară de 29 dolari. Clientul va locui într-un cartier amenajat de nobilii care deţin insula, cu case deja construite. Numele este Cocomo. O asemenea ofertă a convins imediat o mulţime de pasionaţi de traiul în natură. Doar 9 dintre cele 88 de locuinţe mai sunt disponibile, iar cei mai mulţi proprietari provin din Canada, SUA, precum şi din Europa.

Insula Vava'u-Hunga Island are o suprafaţă totală de 404 hectare şi este la o distanţă de 12 mile pe apă faţă de cel mai apropiat oraş.

24479-isla-gatun-panama-5.jpgInsula Gatun se vinde la preţ de garsonieră

O altă insulă scoasă la vânzare poate fi cumpărată cu banii cu care abia dacă îţi cumperi o garsonieră în Bucureşti. Insula Gatun, situată pe cel mai mare lac artificial din lume, lacul Gatun din Panama are o suprafaţă de 3.000 mp şi costă 30.000 dolari americani. Vegetaţia şi fauna extică îţi pot crea impresia că te afli în jungla amazoniană, deși eşti la doar câteva minute de cel mai apropiat oraş, cu port şi restaurante. De asemenea, pe insulă există acoperire telefonică şi electricitate, ba chiar şi toate facilităţile de cumpărare a terenului.

24480-mcgibbon-island-1.jpgInsula McGibbon oferă tot confortul, dar doar temporar

La un preţ similar, dar cu o suprafaţă mult mai mare, este insula McGibbon, din New Brunswick, una dintre cele trei provincii maritime din Canada. Este vorba despre un preţ de 34.900 dolari, iar suprafaţa este de circa 2,8 hectare. Este locul ideal pentru multe activităţi sportive precum canoe, kaiac sau distracţii acvatice. În afara sezonului, insula este un loc excelent pentru vânătoare de raţe. Totuşi, există un mare inconvenient: legea insulei nu permite construirea unei structuri permanente din cauza sezonului de inundaţii, primăvara.

24481-dolphin-bay-island-1.jpgNisip alb, delfini şi palmieri, la doar 40.000 euro

Pentru cei care caută privelişti exotice în sensul plajelor cu nisip alb, delfini şi palmieri, insula Dolphin Bay poate fi oferta perfectă. Preţul ei este de 40.000 dolari, dar suprafaţa este una foarte mică: 800 mp. Avantajele sunt însă invers proporţionale cu suprafaţa mică a insulei: se află la doar 15 minute distanţă de mers cu barca de cel mai apropiat oraş, iar peisajele sunt incredibile.

24482-barnard-island-1.jpgBarnard Island: insula care costă cât un apartament cu două camere

La un preţ ceva mai mare, echivalentul unui apartament cu două camere din Bucureşti, se vinde insula Barnard Island, din Florida. Este o insulă pe care se poate construi, cu un puternic aer exotic, fiind un loc ideal pentru pescuit. Sunt deja multe case construite sau în construcţie la marginea lacului, deci terenul disponibil este tot mai greu de găsit. Această zonă este renumită pentru pescuit, vânătoare şi activităţi acvatice de orice fel. La doar o oră distanţă de insulă, se găsesc mai multe parcuri de distracţie precum Disneyworld, lacuri, restaurante, centre comerciale etc.

CITEŞTE ŞI Top 10 – State cu cele mai mari rezerve de petrol


 

24 April 2012