Autorităţile americane continuă să închidă bănci. La finalul săptămânii trecute, alte două bănci au fost declarate falimentare, ridicând numărul de falimente din acest an la 22, potrivit Reuters, după ce anul trecut criza a scos de pe piaţă 140 de bănci americane, în mare parte de mici dimensiuni.

sursa:wall-street.roCarson River Community Bank (Nevada) şi Rainier Pacific Bank (Washington) sunt ultimele victime ale crizei financiare din Statele Unite ale Americii, potrivit Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agenţia care administrează schema de garantare a depozitelor bancare din SUA.

Reprezentanţii au declarat în această săptămână că numărul băncilor americane aflate în dificultate a crescut cu 27% în ultimul trimestru al anului trecut, până la 702, ceea ce reprezintă cel mai înalt nivel din 1993 şi demonstrează că redresarea sectorului bancar american se menţine inegală.


FDIC, care asigură depozitele până la un plafon de 250.000 dolari, se aşteaptă la un vârf al falimentelor bancare în acest an. Din ianuarie 2008, au intrat în faliment 187 de bănci americane.
La finalul lunii ianuarie, FDIC estima că falimentele bancare îi vor aduce costuri de circa 100 miliarde dolari în perioada 2009-2013.



1 March 2010