Casa actorului Constantin I. Nottara este de vânzare. Prețul de pornire al imobilului situat  în centrul Capitalei, pe bulevardul Dacia, în zona cu cele mai multe monumente de arhitectură din București, este de 750.000 de euro, însă specialiștii estimează că noul proprietar va plăti între 900.000 și 1,2 milioane de euro.

42318-nottara.jpgPotrivit artmarkhistoricalestate.ro, „Căminul Nottara”, ridicat în plină perioadă modernistă în arhitectura bucureșteană (1931), a fost construit într-un stil funcțional, de sorginte Art Deco, integrându-se perfect în arhitectura eclectică a întregului bulevard.

Imobilul cu demisol, parter și trei etaje are suprafața utilă de 433 de mp, în timp ce terenul măsoară mai puțin de 200 de mp. Casa are 18 camere și 11 băi.

„Căminul Nottara” a fost ultima reședință a lui Constantin I. Nottara, descendent al unei vechi familii bizantine de origine greacă. Ulterior, în imobil a locuit fiul acestuia, compozitorul Constantin C. Nottara.

„În anul 1956, în memoria celor doi mari artiști, la initițiativa doamnei Anna Nottara soția lui C.C. Nottara, a fost deschis pentru public Muzeul Memorial C.I și C.C. Nottara care avea să funcționeze în imobil până în anul 2016”, notează artmarkhistoricalestate.ro.

7 December 2018