Nu o spunem noi, ci Andreea Petcu o bucureşteancă tânără, care şi-a dorit foarte mult o casă de vacanţă la munte unde să se poată duce ori de câte ori doreşte şi care a reuşit să o aibă la un preţ foarte bun.

Căutările pentru casa de vacanţă au început în toamna lui 2009, după o vacanţă la Moeciu în care Andreea s-a bucurat de fiecare clipă petrecută în mijlocul naturii. S-a întors acasă odihnită, plină de energie şi cu o dorinţă mare, aceea de a avea propria căsuţă la munte. Aşa că a început să studieze oferte pe internet.

"Nu ştiam exact unde vreau să iau casa. Îmi doream în primă fază ca orice bucureştean o casă de vacanţă pe Valea Prahovei.  Este aproape, uşor de ajuns. M-am dus la Breaza prima dată, mă gândeam eu că acolo nu ar fi foarte scump. Greşit. Voiam o casă bătrânească pe care să o renovez şi unde să mă duc cu familia când aveam chef. Nu am găsit nimic acolo care să îmi placă sub 40.000 Euro"  povesteşte Andreea.

Până la venirea iernii trecute nu a găsit nimic tentant, aşa că a decis să amâne căutările din teren pentru primăvară.

"Am continuat să mă uit după oferte pe internet, dar nu găseam nimic care să mă facă să mă duc să văd. Nu îmi doream o casă luxoasă sau cine ştie ce nebunie, voiam o casă de vacanţă mititică la munte unde să mă duc să mă odihnesc şi să mă bucur de aer curat. Deoarece nu am considerat achiziţia ei o urgenţă, mi-am permis să stau să caut o ofertă foarte bună" mai spune Andreea Petcu.

Anul acesta, în luna mai, câţiva prieteni au invitat-o la munte, la Varlaam, o zonă liniştită şi foarte frumoasă pe lângă Buzău.

"Nu auzisem până atunci de Varlaam. Este un loc senzaţional. Un sat de munte liniştit, unde trece râul Bâsca.  Este nemaipomenit să stai lângă apă, nu trebuie decât să o asculţi ca să te relaxezi. Trec vacile de păscut pe stradă, oamenii te salută prietenos chiar dacă nu te ştiu, e imaginea aceea pitorească de sat de munte " apreciază Andreea.

A stat doar trei zile în mai, i-a plăcut foarte mult zona, dar nu era convinsă că vrea ca mult dorita casă de vacanţă să fie acolo. I se părea că zona este un pic cam departe de Bucureşti, cu maşina faci cam trei ore şi jumătate. În plus ultimii 15 kilometri de drum sunt destul de grei din cauza gropilor.

"Îmi plăcea zona foarte mult, dar nu eram sigură că acolo aş vrea să fie casa mea de vacanţă. Am decis să o iau pe mama cu mine şi să o duc acolo. Mama este echilibrul meu, mă sfătuiesc mult cu ea şi mă ajută enorm când sunt în cumpănă. Aşa că am tras o fugă până la Varlaam să vadă şi ea locul. Ne-am cazat la o pensiune din zonă cu multe flori la geamuri şi în curte. Extraordinar!" mai spune Andreea.

Frumuseţile locului au încântat-o şi pe mama Andreei, iar drumul făcut a doua oară nu a mai părut atât de lung, nici gropile nu au mai fost atât de deranjante. Până au ajuns la Bucureşti mama şi fiica deciseseră că merită să se intereseze de o căsuţă bătrânească în zonă.  Aşa au şi făcut, iar azi Andreea şi-a văzut visul împlinit.

"Am cumpărat o casă mititică cu două camere o baie şi o bucătărie mică. E veche, dar a fost renovată şi nu îşi arată vârsta. M-a costat 13.000 Euro. Am casa mea de vacanţă şi preţul mi se pare decent. Poţi găsi în zone de genul Varlaam oferte foarte bune. Şi ai casa ta la munte! Consider ca asta nu este un lux" conchide Andreea.

 



16 August 2010