In protocolul semnat duminică, 14 decembrie, de PD-L şi coaliţia PSD+PC se regăsesc: asigurarea unui climat economic de stabilitate în contextul crizei economice globale (punctul 1), protejarea şi creşterea puterii de cumpărare a populaţiei (punctul 3) şi construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri (punctul 12).

Obiectivele imobiliare ale noii guvernăriDeocamdată, doar ultimul punct, care prevede realizarea programului naţional pentru construirea de locuinţe sociale şi pentru tineri, are legătură directă cu piaţa imobiliară. Iar acest obiectiv a fost preluat din platforma-program a Partidului Social Democrat. Foarte importante pentru piaţa imobiliară sunt însă şi creşterea puterii de cumpărare a românilor, dar şi asigurarea unui climat economic de stabilitate. Obiective care, dacă vor fi îndeplinite, vor putea îndepărta blocajul existent la ora actuală pe piaţa liberă.

Programul de guvernare va fi negociat şi aprobat până vineri, 19 decembrie, dată la care vom afla în detaliu obiectivele stabilite de PD-L şi PSD+PC.

15 December 2008