Cererea de locuințe a urcat masiv în ultimele luni, din cauza incertitudinii create de legea dării în plată, spun specialiștii. Expozanții de la Târgul Național Imobiliar (TNI) s-au adaptat rapid, prezentându-se la Palatul Parlamentului cu numeroase oferte care se încadrează în plafonul impus de programul guvernamental.  

39944-tni3.jpgClienții interesați de o locuință la un preț accesibil au urmărit tensionați noutățile din piața imobiliară, în ultima vreme. Veștile despre legea dării în plată le dau emoții de fiecare dată, iar impactul pe care îl are adoptarea acestei legi asupra sectorului real estate i-a făcut pe mulți să grăbească procesul de achiziție a unui nou cămin. În acest context, mulți dintre expozanții prezenți zilele acestea la Târgul Național Imobiliar (TNI) de la Palatul Parlamentului au venit cu oferte dedicate cu precădere clienților cu buget mediu, explicând că cele mai multe tranzacții se încheie datorită programului guvernamental.

„Dinamica pieței imobiliare s-a schimbat odată cu incertitudinea creată de legea “dării în plată “, astfel că cererile din segmentul rezidențial s-au dublat față de aceeași perioadă a anului precedent, iar tinerii si familiile se grăbesc să semneze actele pentru o locuință. Ediția TNI din 15-17 aprilie vine în sprijinul celor interesati, reunind oferte imobiliare atractive, din care peste 70% se încadrează în programul Prima Casă”, a declarat Cristina Bercea, PR Managager în cadrul BDOBC Business Center.

Legea dării în plată a fost adoptată de deputați în urmă cu două zile și ar putea intra în vigoare în a doua jumătate a lunii mai. Potrivit noii legi, românii care au cumpărat o locuință cu ajutorul unui credit pot returna proprietatea băncii, rămânând astfel fără nicio datorie. De lege beneficiază cei care au luat un credit de până în 250.000 euro, însă nu și cei care au cumpărat cu ajutorul programului Prima Casă. Cei mai mulți vizitatori interesați de o locuință nu cunosc exact detaliile și repercusiunile acestei legi, însă se grăbesc își găsească o locuință înainte să asiste la schimbări majore în piața imobiliară.

„Cred că legea dării în plată o să aibă un impact foarte mare asupra pieței, în sensul că băncile vor majora foarte mult avansul. Nimeni nu pare să știe exact ce se va întâmpla sau când se vor face schimbări, așa că nu aș vrea să risc... Am venit la TNI cu gândul că, dintre atâtea oferte, sigur îmi voi găsi un apartament pe gustul meu, pe care să mi-l și permit, desigur. Dacă îl găsesc, nici nu mai stau la discuții, aș vrea să închei formalitățile cât mai rapid”, spune Larisa M., o vizitatoare în vârstă de 27 ani.

„Mă bucur să aud că oferta de locuințe cu preț de Prima Casă este atât de mare, căci eu exact asta caut. În ultimul timp, am tot auzit că banii de Prima Casă sunt aproape de final, că vor să închidă programul acesta, tot felul de lucruri negative. Îmi doresc să am propria casă, iar un credit cu avans de 5% este singura opțiune pentru mine. Zvonurile astea m-au făcut să nu mai amân cumpărarea unei locuințe și am găsit la TNI destule opțiuni”, spune Horia S., în vârstă de 24 ani.

Discounturi de mii de euro și pachete concepute special pe perioada zilelor de târg

Expozanții nu doar că au venit la TNI cu cele mai bune proprietăți din portofoliu, dar au gândit și oferte speciale, valabile pe perioada târgului. Cele mai mari discounturi le aduce IMOPEDIA.ro – în cadrul standului cu numărul 1 sunt expuse proprietăți selectate cu atenție cu ajutorul agențiilor și dezvoltatorilor imobiliari, ale căror prețuri au fost negociate în numele potențialilor clienți.

  • Clienții interesați de o casă în nordul Capitalei o pot achiziționa, zilele acestea, la pachet cu o mașină – exclusiv pe perioada târgului, Maple Place oferă un automobil tuturor vizitatorilor care contractează o locuință de la standul numărul 1
  • Un alt dezvoltator ale cărui proprietăți sunt expuse în cadrul standului IMOPEDIA.ro este Bella Casa Residence, ce oferă discounturi de 1.500 de euro pentru orice tip de locuință rezervată în cele trei zile de târg
  • Reduceri de până la 9.000 de euro vin și din partea unui alt ansamblu prezent în cadrul standului numărul 1 - New Time Residence, amplasat în zona Nerva Traian–Unirii

Târgul Național Imobiliar (TNI) se desfășoară între 15 și 17 aprilie, la Sala Unirea din Palatul Parlamentului. Programul de vizitare este între 10:00 și 19:00 (sâmbătă) sau între 10:00 și 16:00 (duminica), iar costul biletului de intrare este de 5 lei.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

16 April 2016