OTP Bank este prima bancă ce a anunţat oficial o serie de înlesniri pentru clienţii care nu se mai descurcă cu plata ratelor la creditele în franci elveţieni. Ajutorul promis de bancă este considerabil: atât reducerea dobânzii, cât şi păsuirea de la plata pentru o perioadă de până la doi ani.

20287-otp.jpgOTP recunoaşte că are deja o listă lungă de clienţi cu dificultăţi în achitarea ratelor, motiv pentru care a introdus un sistem de urgenţă. Banca propune clienţilor următoarele soluţii:

• Reducerea ratei dobânzii cu 1 punct procentual, pe o perioadă de şase luni calendaristice. Pentru a obţine acest beneficiu, clientul trebuie doar să facă o cerere către bancă.

• Suspendarea temporară a rambursării capitalului, pe o perioadă de până la doi ani. În acest timp, clienţii vor plăti doar contravaloarea dobânzii lunare, beneficiind astfel de reducerea substanţială a valorii ratei lunare aferente creditului.

Înlesnirile pot fi obţinute de orice client cere acest lucru

Pentru accesarea acestor facilităţi, clienţii trebuie să se adreseze unităţii OTP Bank România de la care au contractat creditul.

„Situaţia financiară la nivel global este, în continuare, pusă sub semnul întrebării, iar această instabilitate a avut printre consecinţe şi aprecierea rapidă a francului elveţian. Schimbarea a fost puternic resimţită de către clienţii ale căror credite sunt în această monedă. În acest context, OTP Bank România a înţeles care sunt nevoile clienţilor săi şi a decis să le ofere soluţii celor care se confruntă cu dificultăţi în achitarea ratelor", a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

Aceste soluţii pe care OTP le-a adoptat sunt clasice şi folosite de toate băncile, dar nicio instituţie din sistem nu a făcut până acum o politică financiară de asemenea natură. Mai mult, clienţii sunt în general lăsaţi cu impresia că nu au nimic de făcut decât să îşi plătească ratele, indiferent cât de greu le este, şi doar clienţii foarte bine informaţi pot negocia asemenea facilităţi.

CITEŞTE ŞI:



10 August 2011