OTP Bank Romȃnia anunță că Registrul Român al Comerțului a aprobat, la data de 7 ianuarie 2015, majorarea capitalului social al băncii cu 175.344.000 RON. Astfel, capitalul reglementat al OTP Bank România a fost majorat de la 782.908.800 RON la 958.252.800 RON.

36186-otpbank.jpg„Majorarea capitalului social este o dovadă directă a încrederii pe care acționarii o au față de stabilitatea subsidiarei romȃnești și față de strategia noastră de dezvoltare. De asemenea, atestă consolidarea poziției OTP Bank pe piața bancară din România. OTP Group vizează extinderea cotei de piață în țările în care este prezent, iar România a fost mereu o piață strategică.         OTP Bank România a crescut organic, încă de la intrarea pe piața locală, în urmă cu mai mult de zece ani. Evoluția noastră a fost consolidată prin achiziția recentă a Millennium Bank România, moment cheie care ne apropie tot mai mult de obiectivul nostru strategic pe termen mediu, acela de intra în topul primelelor 10 bănci din România, drept furnizor solid și stabil de servicii financiare universale, cu lichiditate și capitalizare remarcabile”, a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

OTP Bank Plc., în calitate de acționar principal, deține 3,992,716 acțiuni nominative și o cotă de participație la capitalul social de 958.251.840 RON, reprezentând 99.99989982% din totalul capitalului, în vreme ce Merkantil Bank Ltd., deține 4 acțiuni nominale și o cotă de participație de 960 RON, reprezentând 0.00010018% din totalul capitalului social.

OTP Bank România a finalizat achiziția în procent de 100% a acțiunilor Millennium Bank România, pe 8 ianuarie 2015. În urma tranzacției în valoare de 39 milioane de euro,      Millennium Bank România, fostă membră a Banco Comercial Português, face de acum parte din OTP Group în România. Ca urmare a achiziției, cota de piață a OTP Bank România este estimată să ajungă la aproximativ 2%, iar banca rezultată în urma fuziunii va urca pe locul 13 în clasamentul băncilor prezente în România.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank Plc., cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală și de Est, este un furnizor integrat și auto-finanțat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament și profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților și contextul actual al pieței și este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia, pentru mai mult de 12,2 milioane de clienți, prin intermediul unei rețele teritoriale de peste 1500 de unități, ATM-uri și canale electronice.

22 January 2015