Au început lucrările de construcție a pasajului pietonal care va face legătura între stația de metrou Piața Unirii 2 și magazinul Unirea, din București. Metrorex anunță că lucrările se vor întinde pe o perioadă de cinci luni, timp în care accesul în metrou la această stație va fi parțial închis.

36185-metrorex.jpgMagazinul Unirea Shopping Center, din Capitală, va beneficia de acces direct de la metrou, avantaj întâlnit până acum numai în cazul mallului Sun Plaza, din Berceni. Proiectul care va face legătura între cel mai vechi centru comercial din București și metrou a fost anunțat încă din anul 2012, însă a prins viață abia la începutul acestui an. Potrivit Metrorex, pasajul pietonal va fi inaugurat în luna iunie.  

 „Începând cu data de 21 ianuarie 2015, se va închide parțial accesul în metrou la stația Piața Unirii 2, scara fixă spre magazinul Unirea Shopping Center, în vederea executării lucrărilor la pasajul pietonal între stația de metrou Piața Unirii 2 și magazinul Unirea Shopping Center. Durata estimată a lucrărilor este de 5 luni. Până la finalizarea acestora, recomandăm utilizarea scărilor rulante de la acest acces sau celelalte căi de acces în Piața Unirii 2”, se anunță pe site-ul Metrorex.

Unirea Shopping Center face parte din portofoliul The Nova Group Investments România, companie controlată de familia Adamescu, ce deține aproape 75% din acțiunile centrului comercial. În urmă cu trei ani, reprezentanții magazinului Unirea declarau că se vor investi circa un milion de euro în realizarea unui tunel între metrou și magazin, proiect ce ar trebui să crească numărul vizitatorilor cu cel puțin 20%.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

22 January 2015