Pasajul suprateran Basarab a făcut faţă cu brio testelor de rezistenţă. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că rezultatele încărcării pozitive şi nu mai sunt necesare alte teste de rezistenţă, astfel că astăzi va începe recepţia lucrării.

Sursa: pascupas.netPotrivit edilului, proiectantul spaniol al pasajului a trimis constructorilor o scrisoare în care se menţionează:

"Am primit rezultatele testelor de încărcare a convoaielor 3 şi 4 (încărcarea maximă). Am analizat aceste rezultate şi le considerăm favorabile".

Comisia de recepţie a pasajului include reprezentanţi ai municipalităţii şi un grup de profesori universitari şi specialişti de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti.

"După încheierea procesului verbal de recepţie, pasajul va fi dat în folosinţă", a mai spus Oprescu, fără a menţiona însă o dată precisă, notează NewsIN.

Garanţia tehnică a pasajului, asigurată de constructori (companiile Construction şi Astaldi), este de zece ani.

Primarul general a subliniat că recepţia lucrării se referă la rezistenţă, structură şi tot ceea ce ţine de calea de rulare, nu şi la finisaje şi izolaţii. Precizarea lui Oprescu a venit după ce Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului comunicat că reprezentanţii Inspectoratului de Stat în Construcţii au constatat că mai sunt de executat diferite izolaţii şi lucrări la căile de rulare şi la cele de acces pentru ca pasajul să fie pus în funcţiune.

Construit pentru a fluidiza traficul, pasajul suprateran Basarab va face legătura între bulevardul Nicolae Titulescu, în apropierea Gării de Nord, şi bulevardul Vasile Milea, existând şi bretele de legătură cu Şoseaua Grozăveşti.


9 June 2011