Autostrada Transilvania, un plan din ce în ce mai îndepărtat. Premierul Victor Ponta susţine că trebuie reziliat contractul cu americanii de la Bechtel „din cauza prostiei celor care au condus Ministerul Transporturilor în 2005”. În urmă cu opt ani, în timpul Guvernului Tăriceanu, Ministrul Transporturilor era Gheorghe Dobre, membru al Partidului Democrat.

30506-autostrada.jpgPremierul Victor Ponta atacă vehement fostele guvernări şi susţine că numai „prostia” foştilor politicieni în funcţie este de vină pentru amânarea construcţiei Autostrăzii Transilvania.

„În 2005, din cauza prostiei celor care au condus atunci Ministerul Transporturilor - sper că e vorba doar de prostie şi nu de altceva - în loc să se aplice un contract care era foarte bun, au început renegocieri, tergiversări, regândiri, recalculări şi uite că am ajuns după aproape zece ani să nu se mai întâmple nimic", a declarat Victor Ponta, în cadrul conferinţei „Cities of Tomorrow”.

Contractul cu americanii de la Bechtel trebuia încheiat la începutul acestei săptămâni, însă Dan şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, a amânat din cauza „unor detalii de pus la punct în această perioadă”. VEZI MAI MULTE DETALII AICI

De asemenea, premierul a mai declarat că Dan Șova a făcut o greşeală atunci când a anunţat că rezilierea contractului cu Bechtel se va face pe 27 mai: „Cred că a fost prea transparent, că nu trebuia să vă spună nimic până nu încheia negocierea. Dacă v-a anunţat înainte să încheie negocierile, înseamnă că a greşit".

 

CITEȘTE ȘI: Investiţii de miliarde de euro în infrastructură. Ministrul Transporturilor anunţă planuri măreţe

 

28 May 2013