Una dintre vilele de protocol ale lui Nicolae Ceaușescu va fi scoasă la licitație. Potrivit https://artmarkhistoricalestate.ro, este vorba despre o proprietate din Predeal, al cărei preț de pornire va fi de 300.000 de euro. Specialiștii estimează că imobilul situat la o distanță de 140 de km de Capitală va fi vândut cu maxim 400.000 de euro.

42360-vila_ceausescu.jpgCunoscută ca „Vila Ceaușescu”, proprietatea include un teren de 1.350 de mp și o casă cu etaj, cu suprafața de 322 de mp (amprenta la sol este de 161 de mp), cu opt camere și trei băi.

Vila ridicată în anul 1927, situată în zona sportiv-turistică Cioplea, a fost una dintre primele construcții de agrement din zonă. Zece ani mai târziu, în 1937, imobilul a fost achiziționat de Comitetul școlar al Municipiului Ploiești, acesta fiind ultimul proprietar până la venirea la putere a comuniștilor.

„Construită în stil tradițional, ce amintește de casele cu cerdac din zona muntenească, Vila “Ceaușescu” avea să primească acest supranume datorită utilizării ei de către Nicolae Ceaușescu în perioada 1950-1958, moment în care reședința se afla în administrarea Ministerului Forțelor Armate. În acea perioadă, Nicolae Ceaușescu, în grad de general-maior de armată, îndeplinea funcțiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naționale și Șef al Direcției Superioare Politice a Armatei. Astfel Vila devenea prima reședință de protocol din Predeal pe care a avut-o Nicolae Ceaușescu înainte de preluarea puterii depline. După 1965, vila de protocol trece în administrația Întreprinderii Economice de Odihnă, ieșind de sub jurisdicția Ministerului Apărării chiar în anul în care Nicolae Ceaușescu devenea secretar general al PCR”, precizează https://artmarkhistoricalestate.ro.

În prezent, vila poate funcționa ca pensiune, casă de vacanță sau reședință bifamilială.

22 February 2019