Primarul Sorin Oprescu a verificat stadiul lucrărilor de la parcarea subterană de la Universitate şi s-a declarat mulţumit că proiectul este aproape finalizat, în mai puţin de un an de la începerea efectivă a lucrărilor. Deşi şantierul trebuia să dispară până în luna mai, acum sfârşitul lunii iulie pare să fie mai aproape de realitate.

25188-oprescu_parcare.jpgPare să se apropie vertiginos momentul în care va fi dată în folosinţă parcarea de la Universitate, proiect ce a avut mai multe termene-limită. Deşi în martie ar fi trebuit să poată fi parcate primele maşini în zonă, după care luna mai părea un termen-limită rezonabil, iată că la mijlocul lunii iunie edilul-şef declară că „în scurt timp” parcarea va fi utilizabilă. Adică spre sfârşitul lui iulie.

„Mă bucur că, în scurt timp, la Universitate vor apărea 420 locuri noi de parcare. Este prima parcare în parteneriat public-privat din Bucureşti. Demonstrăm astfel că Municipalitatea poate dezvolta proiecte importante pentru oraş, nu numai din bani publici, ci şi atrăgând investiţii private. În afară de această parcare subterană, absolut necesară în această zonă aglomerat, se va crea şi o zonă pietonală care să pună în valoare cele patru statui pe care le-am readus pe amplasamentul iniţial”, declară Primarul General Sorin Oprescu.

„În acest moment, se lucrează la rampele de acces, finisajele interioare şi la amenajarea de suprafaţă. Toate aceste lucrări sunt preconizate a se finaliza în a doua jumătate a lunii iulie, când parcarea va deveni operaţională”, completează Bogdan Hreapca, directorul general al Direcţiei Generale de Investiţii şi Dezvoltare din cadrul Primăriei Capitalei.

Parcarea va avea trei niveluri, care vor însuma circa 14.000 mp, iar întreaga construcţie se face pe un teren de aproximativ 8.500 mp. Capacitatea parcării va fi de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motociclete.

Primarul promite o nouă parcare în centrul Bucureştiului, ce va fi conectată cu parcarea de la Intercontinental

Următoarea parcare din zona centrală a Capitalei va fi parcarea subterană de la Edgar Quinet, cu o capacitate de aproximativ 320 locuri, realizată tot în parteneriat public-privat, arată reprezentanţii Primăriei Capitalei.

„Contractul a fost deja încheiat. Parcarea Edgar Quinet va fi interconectată cu parcarea subterană de la Intercontinental. Aceasta a fost achiziţionată de curând de acelaşi partener care, sub contract cu Primăria, va intra într-o reabilitare totală, urmând să facă parte din reţeaua de parcări publice ale oraşului. Proprietarul a acceptat, sub contract, să folosească tarifele ce vor fi stabilite de Consiliul General. În concluzie, în următoarea perioadă de timp, în zona Universităţii, şoferii vor avea la dispoziţie peste 2.000 locuri în parcări publice, la standarde occidentale”, încheie Sorin Oprescu.

CITEȘTE ȘI Sorin Oprescu: Bucureştiul trebuie dezvoltat spre Vest şi Sud. Doar acolo este loc pentru cartiere cu locuinţe

 

7 June 2012