Criza a oprit sau a încetinit multe lucrări de construcţii, atît în oraşul nostru, cît şi în ţară. Unii dezvoltatori aşteaptă vremuri mai bune, iar alţii s-au retras complet, lăsînd în urmă scheletele bunelor lor intenţii, fundaţii descoperite, clădiri la roşu şi faţade... de faţadă.

De aceea, să vezi un şantier care „duduie" este astăzi o adevărată gură de aer proaspăt. Mai ales că poţi vedea efectiv lucrările de construcţie în desfăşurare.

Acesta este cazul dezvoltatorului spaniol Volumetric, care construieşte pe strada Traian un ansamblu de locuinţe de 11 etaje şi 156 de apartamente, numit ansamblul Privilegio.

Aici, dezvoltatorul împreună cu constructorul au avut inspiraţia de a instala un mare panou de plexiglas în gardul şantierului, aşa încît orice trecător se poate opri şi privi desfăşurarea lucrărilor. Este ceva obişnuit în vest, dar la noi, cel puţin pînă acum, nimeni nu a avut curajul de deschide uşa către „bucătăria" construcţiei. În schimb, pe şantierul Privilegio, ai ce vedea! Este interesant să vezi lucrările la fundaţia ansamblului de locuinţe, mai ales că subsolul va avea o mare parcare subterană. În plus, este un şantier care „arată bine". Este curat, se vede o disciplină, iar faptul că absolut toţi muncitorii poartă salopetele şi echipamentele de protecţie, este ceva ce nu prea vezi în ţara lui... Dorel.

Sursa

16 November 2009