Programul „Case pentru tineri” demarează în Sectorul 4

Programul „Case pentru tineri" demarează în Sectorul 4, la initiativa organizatorilor Târgului Imobiliar PROJECT EXPO: Imobiliare.

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc astăzi la sediul primăriei Sectorului 4, au fost puse în discuţie soluţii concrete de aplicare a programului „Casa pentru tineri", Primăria sectorului 4 reprezentând factorul girant în tot acest demers.

Tot Primaria Sectorului 4 este cea care îşi asumă responsabilitatea promovării şi informării tinerilor despre existenţa acestor facilităţi.

Prin lansarea acestui concept, Primăria sectorului 4, împreună cu organizatorii evenimentului Project  Expo Imobiliare şi dezvoltatorii imobiliari prezenţi la acest eveniment s-au hotărât să ofere o mână de ajutor tinerilor  care nu posedă o proprietate personală şi care îşi doresc o casă, dar nu au venituri suficiente.

Dezvoltatorii la rândul lor vin cu soluţii reale de sprijinire a acestui program, fie prin reduceri substanţiale de preţuri, fie prin oferirea unor facilitaţi privind modurile de plată: rate fixe, fără dobândă direct de la dezvoltator, închirierea spaţiilor abia construite, chiriaşii având ulterior  posibilitatea să cumpere locuinţa atunci când vor avea bani, iar chiria plătită se transformă în avans pentru casă, etc.

Oferim posibilitatea  achiziţionării unor case care până ieri costau 129.900 Euro la cheie, la preţul de numai 99.500 Euro , casă în regim P+1. Este deci o reducere substanţială de preţ care sperăm să fie doar un prim pas înspre facilitarea achiziţiei de locuinţe de către tineri" declară Cătălin Grigore reprezentantul grupui imobiliar PREMIER, prezent la conferinţă.

Un alt dezvoltator care a aderat la acest sistem , Domus Invest Imobiliare, oferă spre vânzare 25 de garsoniere la preţul de 40.000 de Euro cu două posibilităţi de plată: 

   1. avans de 10% cu rate fixe de 500Euro/luna plătibili în 6 ani.

   2. avans de 5% cu rate fixe de 290 Euro/luna plătibili în 11 ani.

Acestea sunt planuite spre finalizare pentru anul 2011.

"Vă vom ţine la curent pe parcurs cu derularea acestui program, prin conferinţe de presă  care vor avea loc periodic" declara Dl. Nicolae Miu - Directorul Executiv in cadrul Directiei de Relatii cu Comunitatea Locala.

11 March 2009