Cardurile de credit au reputaţie de păguboase, dar acest lucru poate fi contrazis în cazul celor care oferă rate fără dobândă. Aceste produse pot lucra în favoarea absolută a clienţilor, în condiţiile în care aceştia respectă cu stricteţe termenele de plată.

32682-credit-cards.jpgÎn momentul în care trebuie făcută o achiziţie mare, costisitoare, atunci creditul devine o ispită pentru oricine nu poate să achite cu banii jos, la momentul respectiv, suma de achiziţie. Dar cum un credit de nevoi personale poate fi aprobat cu greutate iar un card de credit clasic poate avea costuri nejustificat de mari, întregul demers poate descuraja potenţialul client. Ratele fără dobândă însă, par a fi varianta ideală. Din ce în ce mai multe bănci oferă această variantă, în general în parteneriat cu marile magazine.

Există oferte înşelătoare, dar ele pot fi depistate de către clienţi

Iar pentru cei sceptici, care cred că trebuie să fie nişte costuri ascunse, există şi o explicaţie: banca îşi acoperă toate costurile nu doar prin cash-flow-ul creat astfel, dar şi prin sancţiunile uriaşe aplicate celor care nu se încadrează cu plata în perioada de graţie. Aşadar, atenţie mare la intervalele în care trebuie achitate ratele. În general, acest tip de produs oferă rate de până la 12 luni, care se achită lunar. Restul costurilor sunt cât se poate de clare, cel mai important dintre ele fiind comisionul de administrare. Majoritatea băncile au un tarif de 50 lei/an, pentru acest serviciu. Desigur, înainte de a semna un contract cu banca, fiecare client trebuie să citească şi să înţeleagă condiţiile la care se supune. Există şi oferte care sună ca şi cum ar fi rate cu dobândă 0, dar acestea sunt compensate de comisioane la credit.

CITEŞTE ŞI: Dator vândut băncii, fără niciun credit în derulare: riscul rambursării anticipate

 

6 January 2014