Casele de vacanţă din Bulgaria sunt la ofertă. Atât în staţiunile montane, cât şi în cele de la Marea Neagră, s-au afişat oferte de vânzare cu reduceri puternice de preţ. Dezvoltatorii bulgari încearcă să scape de proprietăţile din portofoliu prin scăderea chiar şi cu 80% a preţurilor, conform bulgarianproperties.com

AlbenaUna dintre cele mai atractive reduceri o găsim la apartamentele din complexul Grand Sirena, situat aproape de plajă. La 6 km de Sunny Beach şi 4 km de Nessebar, aici sunt oferite tot felul de facilităţi, de exemplu spaţiu de joacă pentru copii, pază non-stop, recepţie, sauna, piscină etc. În afară de condiţiile complexului, dezvoltatorii au oferit şi mobila de bucătărie, aer condiţionat şi finisaje de lux la un preţ ce începe de la 23.500 euro în cazul unei garsoniere. Discount-ul este făcut de la aproape 100.000 euro, ceea ce înseamnă o scădere de circa 75%.

Tot în apropiere de Sunny Beach este oferit un apartament de 72 mp la preţul de 35.000 euro. Situată în complexul rezidenţial „Sea Grace", locuinţa a plecat de la un preţ de aproape 80.000 euro, discount-ul total fiind de 55%.

Oferte tentante nu sunt numai pe litoral, ci şi în staţiunile montane. Spre exemplu, în Bansko, un apartament de 68 mp, mobilat în întregime, cu un dormitor, costă 30.000 euro. Reducerea este de aproape 60%, făcută de la 70.000 euro.

Restaurant la jumătate de preţ

Preţurile au scăzut drastic şi la altfel de proprietăţi, nu numai la apartamente. Tot în Bansko, este listat un restaurant. Acesta este situat în complexul de lux Grand Montana/Belmont, are o suprafaţă de 450 mp şi este oferit complet utilat şi mobilat. Preţul iniţial era de 250.000 euro, iar acum acesta a coborât la jumătate.

Şi preţurile terenurilor din Bulgaria s-au prăbuşit. În zona Vidin, în apropiere de Calafat, este oferit spre vânzare un teren cu o suprafaţă de 1.200 mp, la preţul de 6.000 euro. Cu un preţ iniţial de 21.600 euro, acesta a scăzut de la 18 euro/mp la 5 euro/mp. Cu toate acestea, oferta a fost publicată la începutul lui 2008 şi nici până astăzi nu a găsit un cumpărător.

Nu în ultimul rând, Bulgarian Properties oferă o secţiune de sfaturi pentru cei care doresc să îşi vândă o proprietate cât mai repede:

• Preţul este un factor decisiv. Afişează proprietatea la cel mai scăzut preţ pe care ţi-l permiţi. Nu uita că piaţa stabileşte preţul.
• Nu cere mai mult pentru a avea de unde negocia, deoarece preţul trebuie să fie cât mai atrăgător.
• Când un potenţial cumpărător este interesat, nu lăsa la preţ. Astfel, va şti că ai oferit cel mai mic preţ.
• Dacă îţi permiţi, acceptă o metodă flexibilă de plată, în timp ce clientul poate folosi proprietatea până achită totul.
• Nu în ultimul rând, alege o agenţie imobiliară cu o reputaţie impecabilă.

26 April 2011