Vestitul brand hotelier Sheraton vine pe piața din România, după ani de zvonuri și negocieri. Lanțul hotelier Starwood & Resorts a semnat un contract de franciză cu Grand Plaza Hotel, din București. Astfel, fostul hotel Dorobanți (actual Howard Johnson), din centrul Capitalei, se va transforma în primul hotel Sheraton, de la noi din țară.

36172-sheraton.jpgLanțul hotelier Starwood & Resorts intră pe piața din România – prin semnarea unui contract de franciză cu Grand Plaza Hotel, fostul hotel Dorobanți se transformă în primul hotel Sheraton, de la noi din țară. În urma lucrărilor de reconversie, Sheraton Bucharest va oferi clienților 270 de camere, două restaurante, un bar și un club lounge.

„Suntem încântați să fim parteneri alături de Grand Plaza Hotel în realizarea primului nostru proiect de dezvoltare a unui hotel prin care vom introduce brandul Sheraton în capitala României, o capitală cu un potențial și o dinamică extraordinară", a declarat potrivit Mediafax Michael Wale, președintele Starwood Hotels & Resorts, Europa, Africa și Orientul Mijlociu.

  • Fostul hotel Dorobanți (patru stele) a fost redeschis în anul 2004, sub brandul Howard Johnson, în urma unei investiții de circa 30 milioane euro
  • Hotelul aparține indirect omului de afaceri Radu Fimofte, portofoliul acestuia cuprinzând și Ramada Parc și Ramada Plaza, din nordul Capitalei

Sheraton se află în plin proces de extindere la nivel mondial, proces în valoare de 8 miliarde dolari, ce se va întinde pe următorii trei ani. Cu peste 500 hoteluri în întreaga lume, Sheraton este cel mai mare și mai renumit brand din portofoliul Starwood. La nivelul proprietății de operare și francizare pentru hoteluri, stațiuni și reședințe, Starwood este un integrator complet, ce deține în portofoliul său și alte mărci precum Sf. Regis, Luxury Collection, W, Westin, Le Méridien, Sheraton, Four Points by Sheraton, Aloft și Element.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

20 January 2015