Prima clădire din Green Court Bucharest schimbă proprietarul, la doar o lună de la inaugurare. Globalworth Real Estate Investments Ltd, companie de investiții în real estate, a plătit suedezilor de la Skanska aproximativ 44 milioane euro pentru clădirea din birouri cu 12 etaje, din zona Floreasca-Barbu Văcărescu.

35856-green_court_bucharest.jpgDată în folosință la sfârșitul lunii octombrie, prima dintre cele trei clădiri de birouri din complexul Green Court Bucharest a fost cumpărată de Globalworth, companie de investiții în real estate focusată pe piețele din sudul, centrul și estul Europei, în special pe România (în portofoliul companiei se regăsesc și alte nouă proprietăți la noi în țară, în București și Timișoara).

„Suntem încântați să anunțăm achiziția primei clădiri din proiectul Green Court Bucharest devoltat de către Skanska, situată strategic în centrul districtului de afaceri al Bucureștiului. Beneficiază de certificări de mediu de top și este închiriată pe termen lung unor chiriași de renume. Această tranzacție reprezintă un pas important către atingerea obiectivului nostru de a avea un portofoliu cu cele mai bune clădiri de birouri din București”, declară Dimitris Raptis, Deputy Chief Executive Officer și Chief Investment Officer la Globalworth Real Estate Investments.

Tranzacție de 44 milioane euro

Skanska urmează să încaseze 44 milioane euro pe clădirea de birouri din nordul Capitalei, finalizarea acordului fiind programată pentru al doilea trimestru al lui 2015. Suedezii au inaugurat de doar o lună prima dintre cele trei clădiri ale complexului Green Court Bucharest, aceasta fiind deja închiriată în proporție de 90% la momentul respectiv, către Orange și Schneider Electric România. În prezent, printre chiriași se numără și LS Travel Retail România (operatorul conceptului 1 Minute) și Corporate Management Events (operatorul conceptului Best Chef), urmând ca până la finalizarea tranzacției să fie complet închiriată toată clădirea (19.500 mp).

„Suntem bucuroși că putem anunța vânzarea clădirii la atât de puțin timp după finalizare. Suntem pe piața din România de 3 ani și faptul că am  încheiat această tranzacție dovedește calitatea muncii noastre. Dorim să le mulțumim celor de la Globalworth Real Estate Investments Ltd pentru colaborarea eficientă și constructivă”, spune Marcin Łapiński, Președintele Skanska Property Romania.

Proiect format din trei clădiri de birouri, cu o suprafață totală de 52.000 mp, Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de către Skanska în România. Amplasat în nordul Bucureștiului, în zona Floreasca-Barbu Văcărescu, proiectul este dezvoltat folosind tehnologii verzi și soluții sustenabile, urmând a fi certificat LEED Gold.

CITEȘTE ȘI:

 

 

27 November 2014