Autoritățile locale din Sambuca, un orășel din Sicilia, au scos la vânzare case la prețul de un euro.
42337-sicilia.jpgPotrivit CNN.COM, primăria speră că, în acest fel, va reuși să crească numărul locuitorilor din orașul care oferă priveliști de vis asupra Mării Mediterane, dar care, în ultimii ani a rămas doar cu bătrânii. Pentru că, la fel ca tinerii din cele mai multe orașe de provincie din Italia, și cei din Sambuco au preferat să se mute în orașe mari.

Spre deosebire de alte orașe care au făcut această mișcare doar pentru propaganda, această primărie deține toate casele scoase la vânzare la prețul de un euro. Nu suntem intermediari între noii și vechii proprietari. Vrei casa, o poți cumpăra imediat”, a precizat, pentru CNN, viceprimarul din Sambuca, Giuseppe Cacioppo.

Localitatea, care este situată într-o rezervație naturală, are însă și de câștigat de pe urma acestei decizii. Astfel, noii proprietari vor trebui să depună o garanție de cinci mii de euro și au obligația de a renova locuințele cu suprafețe cuprinse între 40 și 150 de metri pătrați în cel mult trei ani. În ceea ce privește costurile acestei operațiuni, persoanele care vor achiziționa case la prețul de un euro vor trebui să plătească încă cel puțin 15.000 de euro pentru renovarea acestora.

 Autoritățile locale din Sambuca spun că au primit deja oferte pentru casele scoase la vânzare.

Aproximativ zece case au fost vândute deja. Multe altele sunt disponibile, dar au mare nevoie de renovare. Am fost contactați de oameni din Elveția, Franța și Spania și primim multe cereri”, a precizat, pentru CNN, viceprimarul din Sambuca.

18 January 2019