AFI Park 2&3 a primit premiul „Clădirea Anului din Europa de Sud-Est”, în cadrul celei mai importante competiții regionale din domeniu – Central and Eastern European Real Estate Quality Awards (CEEQA). Cele două clădiri office fac parte din AFI Park, complexul de clădiri de birouri ridicat lângă mallul cu același nume.

36780-afi_park.jpgProiectul AFI Park 2&3 a primit premiul Clădirea Anului din Europa de Sud-Est, în cadrul ediției anuale a Central and Eastern European Real Estate Quality Awards (CEEQA), desfășurată la Varșovia. Evenimentul este organizat, în fiecare an, în colaborare cu publicația Financial Times, pentru a recompensa excelența în afaceri și pentru a promova realizările sectorului imobiliar din 18 piețe europene.

 „Acest premiu remarcabil este o recunoaștere a dedicării și expertizei noastre în dezvoltarea proiectelor de înaltă calitate. Suntem onorați că AFI Park 2&3 a primit un premiu atât de important pentru industria imobiliară din Europa, Clădirea Anului”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

AFI Park 2 a fost nominalizată, de asemenea, și la categoria Clădirea Anului RealGreen, și, împreună cu AFI Park 3, este printre nominalizații la premiul Proiectul de Birouri al Anului. De altfel, AFI Europe s-a aflat pe lista scurtă pentru categoria Dezvoltatorului Anului RealGreen. Tototdată, cele două clădiri de birouri sunt primele din România care au primit certificarea LEED Gold Core & Shell.

  • AFI Park oferă spre închiriere peste 70.000 mp de spații de birouri, vizate în prezent de companii multinaționale din domeniu IT&C
  • AFI Park 2 a fost inaugurată în aprilie 2014, având o suprafață închiriabilă (GLA) de 12.200 mp. În prezent, este închiriată în totalitate de către compania Electronic Arts
  • AFI Park 3, livrată în decembrie 2014, este închiriată în proporție de 100% de către companiile de IT Endava România și TELUS International Europe
  • Proiectul continuă cu AFI Park 4&5, care vor oferi proiectului o suprafață închiriabilă adițională de 32.000 mp, urmând să fie livrată la sfârșitul lui 2015

AFI Park include cinci clădiri de birouri de clasa A, toate conectate cu AFI Palace Cotroceni (81.000 mp GLA). Împreună, cele două proiecte (151.000 mp GLA) oferă cel mai mare complex de retail și afaceri din România și unul din cele mai mari centre comerciale din Europa Centrală și de Est.

În luna aprilie a anului trecut, AFI Europe România a început construcția AFI Park 4&5, cea de-a 4-a fază a proiectului de birouri, care va fi finalizată la sfârșitul acestui an. AFI Park 4&5 este construit ca o singură clădire, oferind o suprafață per etaj de 3.000 mp, pentru a răspunde nevoilor de spații mari ale companiilor din sectorul IT&C și de tip BPO. Clădirea va avea 32.000 mp de suprafață închiriabilă totală (GLA) de clasa A, dispusă pe 12 etaje, deservite de două parcări subterane cu 300 de locuri. Parterul va include spații de retail, concepute pentru a oferi chiriașilor servicii și facilități în plus pe lângă cele din mall. Etajul al 12-lea va oferi pe terasă o cafenea în beneficiul viitorilor chiriași.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

15 April 2015