Tribuna oficială, hotelul de cantonament și tribunele pe maluri de pământ de pe Stadionul Steaua vor fi demolate. Aceasta este doar prima etapă a lucrărilor de modernizare, care sunt absolut necesare, având în vedere faptul că la București se vor juca anumite meciuri din cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

42142-a-inceput-demolarestadionul_ghencea.jpgLucrările de demolare, care vor costa peste 6,5 milioane de lei, vor dura trei luni (o lună pentru serviciile de proiectare și două luni pentru lucrările de execuție) și vor fi executate de asocierea CONSTRUCȚII ERBASU S.A. și BS RECYCLING SRL, aceasta fiind singura ofertă depusă în urma procedurii de achiziție publică.

Contractul privind proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de desființare a obiectivului de investiții ”Stadion Steaua” a fost semnat de Compania Națională de Investiții (CNI), care a preluat stadionul de la Ministerul Apărării Naționale (MApN), prin protocol de predare-primire, în data de 13 iunie 2018.

Pentru a nu deteriora echipamentele existente, înainte de începerea lucrărilor de demolare, MapN va recupera stâlpii și proiectoarele instalației de nocturnă, tabela de scor, fotoliile echipelor, copertinele, turnicheții full height, sistemul de sonorizare și cel de supraveghere video, precum și ascensoarele de la tribuna oficială.

După finalizarea lucrărilor de modernizare, stadionul Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafață desfășurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spațiu de expunere (muzeu), 980 mp de spații comerciale și restaurant. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiției este de 301,77 de milioane de lei, finanțarea fiind asigurată de la bugetul de stat.

Modernizarea stadionului Steaua face parte din Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, coordonat de CNI, care prevede asigurarea celor mai bune condiții pentru meciurile din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 care vor fi jucate la București.

În prezent, se află în derulare procedurile de achiziție publică pentru lucrări de execuție la trei stadioane: Steaua, Arcul de Triumf și Rapid. Pentru stadionul Dinamo, este în derulare procedura de achiziție privind serviciile de proiectare – studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate.

 

20 June 2018