Paris este capitala modei, a artei şi a oamenilor care adoră să admire trecătorii în timp ce savurează o cafea. Este un oraş în care doamnele îmbracă colecţii Chanel şi merg pe jos de-a lungul bulevardelor, un loc unde chelenerii îţi servesc delicii culinare. Dragostea ta începe când te uiţi dincolo de Turnul Eiffel şi explorezi străzile din spatele catedralei Notre-Dame.

ParisColina Montmartre e unul dintre locurile extraordinare din Paris, un fel de chintesenţă a oraşului, explozivă şi superbă, infinit de variată. Un loc care te face să te simţi una cu el, cu ceilalţi, cu oraşul şi cu întreaga lume. Aici se cânta şi se dansează întreaga noapte. Străduţele sunt presărate cu case ce par de jucărie, clădite din piatră, cu obloane colorate, cu flori la ferestre, prin care, uneori, poţi auzi muzica unui pian sau a unei viori.

"Dacă doreşti să ţi se realizeze portretul în cărbune sau culori, găseşti tot aici o mulţime de pictori dispuşi să facă acest lucru pentru o sumă în jur de 50 euro, condiţia esenţială fiind să negociezi preţul cu ei în limba franceză, pentru că, de obicei, turiştilor li se cer sume mai mari pentru astfel de portrete. Pe marile scări din faţa basilicii Sacre Coeur, seara, cu întregul Paris luminos întins la picioare, mulţimi întregi de tineri din toata lumea vin să asculte trupe cunoscute, dar şi anonime, într-o atmosferă extraordinară. Vei vedea şi vei asculta orchestre de cameră şi trupe de rock, saltimbanci care fac numere spectaculoase cu roţi de foc, muzicieni din Peru şi din Africa" spune Cristian Pandel, manager Christian Tour.

Seara târziu, odihneşte-te pe puntea unui bateau-mouche care te plimbă pe fluviul Sena. Vocea unui ghid povesteşte destinul oraşului şi al clădirilor pe lângă care trece vaporaşul.

"Despre bucătăria franţuzească se spune că e complexă, versatilă, extrem de variată şi sofisticată, cum numai o ţară cu tradiţie regală de secole poate avea. Ce altă ţară îndrăzneşte să alăture ficatul de raţă fructelor confiate, sosului amaretto şi gutuilor? Cine umple calamarii cu brânză albastră şi busuioc sau face o tartă de Camembert cu piept de raţă afumat, salată de spanac şi sos răcoritor de iaurt?" se întreabă Cosmina Vladu, director Prestige Tours.

Legătura dintre etichetă, ritualurile curţii regale şi gastronomie nu e întâmplătoare: se pare că bucătăria franţuzească s-a născut din mofturile italiencei Caterina de Medici, căreia nu i-a plăcut cum găteau bucătarii de la curtea soţului său, Henric al II-lea, şi a adus specialişti din ţara natală care ştiau că gustul mâncării nu trebuie ascuns, ci scos în evidenţă prin ingrediente şi condimente.

"Pentru cumpărături am următoarele propuneri: La magazinul Dinabrice de pe Rue Meslay găseşti reduceri de până la 60% pentru încălţăminte marca Charles Jourdan şi Robert Clergerie. La Foot Station găseşti pantofi sport Nike, Adidas şi Converse pentru care plăteşti 80 de euro sau 55 de franci. Pentru a ajunge aici, coboară la staţia de metrou République" a declarat pentru imopedia.ro Cosmina Vladu, director Prestige Tours.


Vacanţă la Disneyland

La Disneyland Paris, copiii adoră să meargă pe Main Street SUA, să facă plimbări cu trenul cu aburi şi o excursie pe jos la Frontierland. Nu refuză nici plimbarea palpitantă cu Thunder Mountain sau dansul rock and roll pe Vasul Piraţii din Caraibe.

"Biletele costă 47 Euro pentru adult şi 39 Euro pentru copil 3-11 ani pentru o zi pentru un parc şi 57 Euro cu 49 Euro pentru o zi pentru ambele parcuri (Disneyland şi Walt Disney Studios). Poţi ajunge aici cu RER (trenurile suburbane) pana la statia Marne-le-Vallée" susţine Cristian Pandel, manager Christian Tour.


În iunie, Franţa este gazda unor numeroase evenimente

Ciprian Enea, consultant www.besttourism.ro îţi spune ce poţi face dacă tocmai te pregăteşti pentru un sejur în Franţa.

  • Vremea este plăcută pentru plajă, localnicii şi turiştii se îndreaptă spre sud unde adoră să stea la plajă, să mănânce gofre (produs de patiserie cu frişcă, miere, gem, ciocolată) şi să înoate. Poţi alege La Baule (staţiunea balneară din vest) sau Riviera Franceză
  • Vizitează muzeele care au program prelungit în lunile de vară pentru a face faţă fluxului de turişti!
  • Alege o croazieră cu barja care îţi arată Franţa, opreşte în sate şi oferă mese la bord.
  • Spectacolul aviatic din Paris - acest eveniment are loc în a treia săptămână din iunie.
  • Parada Gay din Paris este una dintre cele mai mari din lume care poate fi caracterizată prin culoare, amuzament şi distracţie. Atrage o jumătate de milion de oameni în fiecare an, la sfârşitul lui iunie. Aceştia vin să vadă costumele inedite.
  • Amiens, Catedrala în culori -Acest oraş este capitala regiunii Picardy este faimos pentru locurile artistice şi istorice - inlude Catedrala Gotică care aparţine Patrimoniului Mondial.
  • La Bordeaux are loc Vinexpo, un târg internaţional care reuneşte aproximativ 2400 de expozanţi şi 5400 de vizitatori. Orice degustare este însoţită de povestea vinului.

Citeşte de ce Preţul unei proprietăţi din Paris ajunge şi la 25.000 euro/mp

Galerie Foto

Oferte de vacanţă

Paris Magique, Hotel Ibis 2*

  • de la 295 Euro/pers.
  • transport cu avionul
  • 5 nopţi cazare cu mic dejun, asistenţă turistică
  • Pentru o săptămână la Paris, tariful începe de la 375 Euro/pers
  • Detalii pe: christiantour.ro

Circuit Franţa - Italia, Hoteluri 2-4*

  • de la 565 Euro/pers.
  • transport cu autocarul
  • 12 nopţi cazare cu mic dejun
  • vizitele cuprinse în program
  • Itinerariu: Rijeka - Croaţia, Padova - Italia, Lyon - Franţa, Paris - Franţa, Salzburg - Austria, Budapesta - Ungaria
  • Detalii pe besttourism.ro

28 May 2011