O proprietate în zona Televiziunii Române este cu siguranţă un lux la care mulţi tânjesc. Cei interesaţi de o locuinţă aici ştiu că nu este deloc uşor să cumperi una, şi asta pentru că ofertele sunt relativ puţine, iar proprietarii îşi permit să ţină preţurile sus, chiar şi într-o perioadă de criză. Astfel că, pentru o vilă, un milion de euro poate să nu fie de ajuns.

28678-13397644611339641586a1.jpgTeleviziune este una dintre cele mai vechi zone ale Bucureştiului. Încărcată de istorie, aceasta parte a Capitalei a fost întotdeauna considerată una exclusivistă. Aici găsim, în principal, imobile cochete, cu o arhitectură aparte, datând din perioada interbelică, dar despre care nu poţi spune că au atâţia ani în spate. Multe au fost recondiţionate, dar păstrează izul secolului trecut.

Imobilele au un regim de înălţime de P+2, dar găsim şi câteva imobile noi, construite după ani ‘90. Aici găsim de la vile impunătoare până la blocuri de mici dimensiuni. Este încă o zona cu multa verdeaţă, având multe avantaje oferite de cele trei parcuri care o mărginesc, Parcul Floreasca, Bordei şi Herăstrău” a declarat pentru IMOPEDIA.ro Andrei Rusu, manager Vission House.  

Fiind o zonă exclusivistă, cu puţine oferte în piaţă, preţurile cerute de proprietari sunt pe măsură. Printre cele mai ieftine proprietăţi se află apartamentele cu suprafeţe mici, acestea putând fi cumpărate cu aproximativ 200.000 euro. Preţurile cresc odată cu suprafaţa locuinţei, ajungând la un milion euro pentru un penthouse. Vilele se vând şi cu 3 - 4 milioane euro.

Pentru imobilele vechi preţul este între 1500 - 1800euro/mp, iar pentru construcţiile noi, între 1800 - 2500 euro/mp. În funcţie de valoare si de poziţia imobilului, acesta se poate vinde într-un interval de timp cuprins între o luna şi poate ajunge şi la doi ani. Media pentru vânzarea unui apartament fiind între trei şi şase luni de zile. explică reprezentantul agenţiei imobiliare Vission House.  

Nu este uşor sa vinzi o proprietate în zona Dorobanţi-Televiziune. Persoanele dornice să investească aici se gândesc foarte bine înaintea luării unei decizii. Valoarea proprietăţilor este mare, iar amortizarea investiţiei se face greu, trebuie să merite să cumperi. Si proprietarul are un rol important în vânzarea proprietăţii, mulţi dintre ei doresc să obţină un preţ cat mai avantajos, deoarece ştiu că imobilul deţinut în aceasta zona este unul cu o valoare importanta pe piaţa imobiliară. Sunt multe cazuri în care proprietarul şi clientul nu au căzut de comun acord  asupra preţului de vânzare” susţin Bogdan Cristian, broker imobiliar Casa Transimob Real Estate.

În zonaTeleviziune încă se cumpără pentru investiţii

Odată cu venirea crizei, investitorii imobiliari au cam ieşit din piaţă. Revânzarea unei locuinţe, într-un timp scurt de la cumpărare, nu mai aduce câştiguri, ci din contră, de multe ori, cumpărătorii riscă să vândă în pierdere. Această teorie se aplică în multe cartiere ale Bucureştiului, dar nu şi în cele exclusiviste. Specialiştii imobiliari spun că locuinţele de lux s-au devalorizat cel mai puţin şi că interesul pentru astfel de proprietăţi va exista mereu.

Majoritatea clienţilor sunt persoane cu funcţii de conducere în marile companii sau persoane care au vândut alte proprietăţi şi doresc să cumpere într-o zonă bună ca investiţie, trebuie să recunoaştem că zona Dorobanţi-Televiziune a fost, este şi va rămâne o zonă cu potenţial” declară Bogdan Cristian.

Cine nu îşi permite să cumpere, stă în chirie

Piaţa chiriilor este mai dinamică decât cea a vânzărilor. O parte dintre proprietarii care vor să vândă, dar care nu reuşesc să primească suma dorită, preferă să închirieze. Totodată, în zonă, există şi foarte mulţi proprietari care au cumpărat special pentru a închiria, căci se ştie, interesul chiriaşilor pentru zonă este ridicat. Pe lista celor care închiriază se află expaţii, companii importante care vor să aibă sediul într-o locaţie de lux, dar şi români cu venituri ridicate care nu îşi permit să aibă o locuinţă în zonă sau care vânează oportunităţi în piaţă.

În ce priveşte valoarea chiriilor, pentru apartamentele cu două camere proprietarii cer între 700 şi 1200 euro, iar pentru cele cu trei camere între 900 şi 1500 euro. Chiria pentru o locuinţă cu patru camere variază între 1500 şi 3000 euro. În cazul vilelor, sumele cerute pleacă din jurul valorii de 2000 - 2500 euro.

 

CITEŞTE ŞI: Cum îţi ridici casă în două săptămâni? Locuinţele cu structură metalică, perfecte pentru clienţii grăbiţi

13 December 2012