Centrul Istoric al Bucureștiului revine la viață, după câteva luni de îngheț. Primăria Capitalei anunță că localurile din această zonă își pot deschide terasele, începând din data de 15 martie. Până în acest moment, au fost deja aprobate peste 20 de dosare, încă 40 de cereri fiind în continuare în analiză.

39714-terase.jpgÎncepând de astăzi, vizitatorii Centrului Vechi al Capitalei se pot bucura de o băutură în aer liber, atât cât permite vremea. Autoritățile anunță că, începând de astăzi, terasele din această zonă pot fi deschise. Potrivit “Regulamentului privind organizarea și funcționarea teraselor sezoniere în perimetrul Centrului Istoric București”, 15 martie este prima zi în care acestea își pot începe activitatea.

„Precizăm că pentru a obține avizul de amplasare a teraselor sezoniere, agenții economici trebuie să depună la Direcția de Urbanism din cadrul PMB mai multe documente care să conțină în mod obligatoriu autorizația de funcționare emisă de primăria de sector”, precizează reprezentanții Primăriei Municipiului București.

  • Până în acest moment, au fost depuse la Primăria Capitalei 63 de cereri de autorizare a amplasării teraselor sezoniere pentru zona Centrului Istoric și alte zone protejate
  • Dintre acestea, 40 de dosare sunt încă în analiză, 15 sunt finalizate, iar pentru opt s-au emis deja avizele de amplasare

„Sigur că ne bucurăm, se simte foarte mult la încasări. Dacă este cât de cât soare, nici nu mai contează că e friguț, lumea vine să servească o cafea. Terasele sunt pline în special de străini, ei sunt cei care sunt oricum îmbrăcați mai gros, că merg mai mult pe jos, așa că se așează cu bucurie afară și se uită la trecători. La sfârșit de săptămână este chiar plin, mai ales dacă este frumos afară”, ne spune un angajat al unul local din Centrul Vechi al Capitalei.

Regulamentul privind organizarea și funcționarea teraselor din Centrul Istoric stabilește o serie de reguli de bază privind activitățile de alimentație publică ce se desfășoară pe o perioadă determinată pe terasele amplasate pe domeniul public sau privat al Municipiului București. Regulamentul stabilește de asemenea norme clare în ceea ce privește suprafețele teraselor, tipul de mobilier, siguranța cetățenilor, precum și obligația agenților economici de a asigura condițiile privind stabilitatea și siguranța imobilelor în dreptul cărora se amenajează terasele. Textul integral al Dispozițiilor care reglementează normele de organizare și funcționare a teraselor sezoniere, nr. 194/04/03 din 2013 și nr. 415/07/04 2015 se află pe site-ul www.pmb.ro, la secțiunea acte normative.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

15 March 2016