Primarul General, Sorin Oprescu, a vizitat astăzi şantierul parcării de la Universitate, ocazie cu care a reiterat că şantierul se va încheia peste şase luni. Aceleaşi şase luni în care era gata şi în luna septembrie. Dar important este că Primarul General este mulţumit de stadiul lucrărilor şi de faptul că nu au existat probleme pe parcursul acestora.

22233-parcare3.jpgCu numai două luni în urmă, primarul Sorin Oprescu declara că se lucrează zi şi noapte la parcarea de la Universitate, „24 de ore din 24 de ore". Tot atunci, oficialul a promis bucureştenilor că şantierul se va termina în luna martie, când primele maşini vor putea parca la Universitate. După vizita de astăzi, Primarul General declară că este mulţumit de stadiul lucrărilor şi estimează că mult-discutata parcare de la Universitate va fi inaugurată în luna mai.

„Lucrările la parcare vor continua şi pe timpul iernii, în special în subteran. În luna martie se termină şantierul, încep finisajele şi sperăm ca în luna mai aici să poată parca primele maşini. Era necesară o astfel de parcare în zona centrală, mai ales că este situată exact la intrarea în Centrul Istoric şi va deservi această zonă, până se va finaliza şi parcarea din strada Franceză", declară mulţumit Sorin Oprescu.

Parcarea va avea trei niveluri, care vor însuma circa 14.000 mp, iar întreaga construcţie se  face pe un teren de aprooximativ 8.500 mp. Capacitatea parcării va fi de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 pentru motocilete.

După spusele reprezentanţilor primăriei, s-a turnat placa de la nivelul -1, iar acum se lucrează la -2. După finalizarea lucrărilor subterane, se vor aduce statuile înapoi şi se va amenaja piaţa conform proiectului câştigător realizat în urma concursului de urbanism.

La sfârşitul anului vor fi finalizate săpăturile necesare pentru realizarea parcării, după care vor fi începute lucrările pentru ultimul nivel, trei. În acest moment, săpăturile au ajuns la o adâncime de -7 m, cota maximă necesară fiind de -12m.

CITEȘTE ȘI: Proiectul de reamenajare a Pieţei Universităţii a fost aprobat. Va costa jumătate de milion de euro.


24 November 2011