Alegerea unui loc pentru luna de miere nu este niciodată uşoară, deoarece sunt atâtea şi atâtea variante, pentru buzunare mai înguste sau mai largi. Aşa că poate fi folositor de ştiut care sunt destinaţiile favorite ale soţilor proaspăt căsătoriţi din alte părţi ale lumii.

O întreagă industrie se bazează pe tot ceea ce presupune o nuntă, iar la capitolul destinaţiilor pentru luna de miere, trend-urile se schimbă constant. Specialiştii de la Honeymooner's Review Guide au făcut un sondaj printre mirii americani şi au alcătuit un top 10 al celor mai preferate destinaţii de petrecere a vancanţei după nuntă.

19097-hawaii.jpg1. Hawaii

Deşi sunt multe locuri exotice, Hawaii este numărul 1 în topul preferinţelor din cauza faptului că este cea mai uşor de vizitat insulă tropicală, unde nu este nevoie de paşaport pentru cetăţenii americani.

Luna de miere în Hawaii înseamnă plaje cu nisip alb, vegetaţie luxuriantă, vulcani şi peisaje mirifice, combinate cu bogata cultură hawaină. Fiecare dintre insulele Kauai, Oahu, Maui, Lanai, Hawaii şi Molokai, are farmecul ei. Există activităţi şi pentru cuplurile care doresc relaxare şi pentru cele mai aventuroase. Variată este şi oferta de cazare - sunt hoteluri care îţi taie respiraţia cu luxul lor, dar sunt şi locuri pentru cei cu buget restrâns.

19098-mexic.jpg2. Mexic

O ţară imensă, unde peisajele diverse pot satisface toate gusturile, la fel ca şi oportunităţile multiple de distracţie. Sunt centre elegante de relaxare pe coasta Baja, poţi afla istoria mayaşilor pe valea Oaxaca, viaţă de noapte, plimbări cu trenul prin canioanele maiestuase, excursii de shopping - toate se găsesc în Mexic.

Financiar vorbind, Mexicul este catalogat drept accesibil. Unele dintre cele mai bine cotate zone, precum Cancun, au oferte pentru toate buzunarele. Cu toate acestea, specialiştii recomandă o analiză atentă în prealabil la nivel de servicii. Unele hoteluri ieftine au probleme la calitatea restaurantelor.

19099-jamaica.jpg3. Jamaica

Pasiunea este inevitabilă în această insulă tropicală paradisiacă. Muzica şi dansul sunt patimile locale, aşa că Jamaica este locul perfect pentru cei care caută viaţă de noapte non-stop, dar există şi complexuri all-inclusive pentru cei care doresc relaxare. Iubitorii de natură au la dispoziţie plimbări cu plute de bambus, precum şi excursii cu ghid la peşterile sau cascadele din împrejurimi.

Principalele plaje sunt Montego Bay, Negril şi Ocho Rios, fiecare cu specificul său. Cele mai multe hoteluri au plajă privată, dar acceptă şi turişti din exterior, contra unei taxe. Astfel că un turist se poate bucura de plajele superbe şi dacă este cazat într-un loc mai ieftin. Jamaica nu este dedicată exclusiv turismului, aşa că se pot găsi multe oferte convenabile.

19100-santa_lucia.jpg4. Insula Santa Lucia

Insula Santa Lucia este un paradis al iubitorilor naturii. Cu două conuri vulcanice botezate „Pitonii" şi vegetaţie luxuriantă ce acoperă totul, este fundalul perfect pentru o vacanţă insulară. Activitatea vulcanică a creat câteva locuri unde se poate face baie în apă caldă, vulcanică, despre care se spune că are proprietăţi terapeutice. De asemenea, apele din jurul insulei sunt foarte curate, astfel că există viaţă marină abundentă, care face ca St. Lucia să fie locul perfect pentru scufundări acvatice.

19101-bahamas.jpg5. Bahamas

Cele peste 700 de insuliţe din Bahamas sunt perfecte pentru cuplurile care caută varietate în luna de miere. Este o zonă ideală pentru plimbări în natură, romantism, izolare, distracţie, sporturi de apă şi lista poate continua. Pe suprafaţa insulelor sunt tot felul de epave răspândite, plaje cu nisip fin pentru relaxare în timpul zilei şi cazinouri pentru amatorii de distracţie. Pentru cei care îşi doresc agitaţie şi cazinouri - Cable Beach sau Paradise Island sunt cele mai bune zone.

Complexurile de lux, clasificate cu multe stele, sunt la tot pasul în Bahamas, dar se găsesc şi hoteluri micuţe. Existând atât de multe oferte de cazare, preţurile sunt competitive. Pentru o lună de miere cu buget mai strâns, agenţiile de turism recomandă insulele mai mari, pentru a reduce cheltuielile de transport.

19102-republica_dominicana.jpg6. Republica Dominicană

Republica Dominicană a devenit o destinaţie apreciată şi accesibilă din punct de vedere al preţurilor. Fiind o insulă destul de mare, care nu este orientată numai pe turism, se pot găsi oferte foarte bune - preţul per sejur la o cameră de hotel, mâncarea şi excursiile în zonă sunt destul de ieftine, comparativ cu alte insule exotice. De asemenea, există multe complexuri cu oferte all-inclusive pentru cupluri.

19103-tahiti.jpg7. Tahiti

Care este definiţia Paradisului? Mulţi spun că „Tahiti", cu multele insule disponibile, favoritele fiind Bora Bora şi Moorea. Frumuseţea naturii şi ospitalitatea polineziană, precum şi complexurile dedicate romantismului, fac ca insulele să fie perfecte pentru o lună de miere.

Bora Bora reprezintă fantezia unei vacanţe insulare, un vis devenit realitate. Bungalourile deasupra apei sunt cele mai exotice oferte de cazare. Plaja Matira este cea mai frumoasă fâşie de nisip din Bora Bora şi singura plajă publică, oferind vegetaţie luxuriantă şi privelişti spectaculoase. Una dintre cele mai plăcute experienţe o reprezintă scufundările acvatice din lagună, datorită sutelor de specii de peşti şi coralilor în culori ameţitoare ce înconjoară insula.

19104-fiji.jpg8. Fiji

Fiji are tot ce trebuie pentru a completa imaginea insulei perfecte: plaje cu nisip fin şi alb, cu palmieri, munţi împăduriţi ce se scufundă în mare, briză tropicală şi multe locuri izolate de cazare de-a lungul a celor peste trei sute de insuliţe. Iar din 1980, de când a fost lansat filmul „Laguna Albastră", Fiji a devenit unul dintre cele mai căutate locuri pentru petrecerea lunii de miere. La această ambianţă mirifică se adaugă ospitalitatea locuitorilor.

Fiji oferă o varietate de activităţi distractive, cum ar fi plimbări cu caiacul, scuba diving printre diversele forme de viaţă subacvatice, explorarea peşterilor calcaroase, croaziere in jurul insulelor sau simplă relaxare pe plajă.

19105-italia.jpg9. Italia

Ţara în formă de cizmă este prima opţiune a americanilor pentru a petrece luna de miere în Europa, după ce mulţi ani a fost pe primul loc în topul destinaţiilor din întreaga lume. Nu este nimic surprinzător, având în vedere vestita bucătăria tradiţională, străduţele pline de istorie din fiecare oraş, sesiunile de shopping. Chiar dacă cei proaspăt căsătoriţi sunt iubitori de artă, pasionaţi de istorie, gurmanzi sau amatori de leneveală la plajă, Italia este decorul perfect pentru o poveste de dragoste.

Fie că este vorba despre Veneţia, Roma, Florenţa sau Sicilia, sunt foarte multe activităţi ce pot fi făcute în cuplu: degustări de vin sau culinare, plimbări prin sătuce cu fundal feeric, vizitarea vestigiilor sau privitul apusului pe una dintre faimoasele plaje.

19106-maldive.jpg10. Maldive

Dacă luna de miere trebuie să fie celebrarea iubirii într-un loc intim, retras de lume, cu un decor superb, atunci Maldive este un colţul perfect de natură.

Excursiile pentru cupluri sunt chiar un mod de promovare al insulei, iar hotelurile pun la dispoziţie activităţi romantice precum cina la lumina stelelor, ghid pentru vizitarea împrejurimilor, excursii de pescuit în lagune.

În afară de clasicele hoteluri, există bungalouri private, care sunt printre cele mai căutate.


10 June 2011