Numeroşi turişti îşi planifică vacanţa în funcţie de locul de cazare, astfel că hotelurile reprezintă mai mult decât un simplu loc de dormit. Anumiţi proprietari au lansat proiecte ce au creat vâlvă în întreaga lume, adresate unei nişe de clienţi interesaţi de spaţii cât mai stranii. IMOPEDIA.ro prezintă zece dintre cele mai ciudate hoteluri din lume.

32154-10_hotelul_Închisoare_noua_zeelandă.jpgHotelul Închisoare – Noua Zeelandă

Jailhouse Accommodation este singura închisoare în care trebuie să plăteşti ca să petreci o noapte. Oraşul Christchurch a ajuns să fie cunoscut pe plan internaţional datorită hotelului amplasat într-o fostă închisoare. Clădirea a fost construită în 1874, iar închisoarea Addington şi-a desfăşurat aici activitatea până în 1999. Ulterior, construcţia a fost renovată, iar din 2006 a fost inaugurat hotelul. Clienţii au la dispoziţie 30 camere, dar şi zone de relaxare, cu televizoare sau mese de biliard. În această perioadă a anului, preţul unei camere porneşte de la 56 dolari/noapte.

32155-9_hotelul_somnului_suedia.jpgHotelul Somnului – Suedia

Un mall din centrul Stockholmului oferă vizitatorilor obosiţi de shopping un spaţiu de odihnă. Ikea Sovhotell este amplasat în interiorul centrului comercial suedez şi pune la dispoziţia clienţilor perne speciale, în funcţie de nevoile fiecărui client, precum şi măşti pentru somn sau căşti pentru izolaţie fonică. Aici există paturi single şi double, dar şi un „apartament matrimonial”. Reprezentanţii Ikea au pus în practică acest proiect după ce au observat că numeroşi clienţi adorm pentru scurte perioade în dormitoarele expuse în magazinul de mobilier.

32156-8_hotel_la_cort_costa_rica.jpgHotel la cort – Costa Rica

Reprezentanţii Pozo Azul Tent Suites se laudă că oferă clienţilor o experienţă magică, în care se îmbină confortul cu natura – „nu este un hotel de cinci stele, ci este mai mult de atât”. Pozo Azul nu este un camping tradiţional: clienţii au la dispoziţie 30 corturi, echipate cu câte două paturi „queen size” sau cu un pat „king size”. Fiecare cort are toaleta proprie, precum şi internet wireless sau telefon. De asemenea, există zone pentru luat masa, dar şi spaţii de relaxare pentru citit sau dotate cu televizor.

32153-7_hotel_kakslauttanen_finlanda.jpgHotel Kakslauttanen – Finlanda

Hotelul Kakslauttanen este locul ideal pentru o experienţă în Laponia. Pe perioada iernii, clienţii au la dispoziţie 40 de igluuri futuriste, din sticlă, prin care pot admira cerul înstelat. De asemenea, vizitatorii pot alege să se cazeze într-un iglu de gheaţă, dar şi să meargă în excursii cu snowmobile sau cu sănii trase de câini. Igloo Village este deschis din decembrie şi până în aprilie, iar în această parte a complexului, turiştii pot admira casa lui Moş Crăciun sau se pot plimba cu sania trasă de reni.

32157-6_winvian_statele_unite_ale_americii.jpgWinvian – Statele Unite ale Americii

Winvian este un resort de lux, ce se întinde pe o suprafaţă de aproape 46 hectare, în orăşelul Morris, din statul Connecticut. Turiştii găsesc aici 18 locuri de cazare proiectate diferit – o căsuţă în copac, un grajd, o bibliotecă, un elicopter, etc. În acelaşi timp, vizitatorii au la dispoziţie un restaurant şi un Spa, fiind răsfăţaţi cu cele mai bune servicii. Preţurile pornesc de la 700 dolari, pentru două nopţi în timpul săptămânii şi ajung chiar la 1.350 dolari, pentru o singură noapte all inclusive.

32158-5_conrad_resort_maldive.jpgConrad Resort – Maldive

Votat drept „cel mai bun resort de lux din Maldive”, Conrad aparţine lanţului de hoteluri Hilton. Resortul se întinde pe două insule, iar turiştii pot alege să se cazeze într-una din numeroasele vile exotice, amplasate pe plajă sau pe apă. De asemenea, Conrad Maldive deţine 11 restaurante, printre care şi unul subacvatic, spaţiu ce poate fi amenajat ca şi cameră privată, ca parte a pachetului pentru luna de miere. Clienţii au la dispoziţie Spa, dar şi numeroase activităţi de petrecere a timpului liber, precum scufundări sau sporturi de apă.

32159-4_propeller_island_city_lodge_germania.jpgPropeller Island City Lodge – Germania

Amplasat în Berlin, Propeller Island City Lodge este un hotel unic în lume, ce are 30 camere cu design unic, al căror mobilier a fost lucrat manual: camera cu oglinzi în diverse mărimi şi unghiuri, camera cu sicrie, camere mobilate futurist sau spartan – toate reuşesc să îi uimească pe cei care îi trec pragul. Toate încăperile şi obiectele au fost concepute de artistul german Lars Stroschen, iar presa internaţională descrie acest loc „nu atât ca un hotel, ci mai mult ca o operă de artă ce poate fi utilizată”.

32160-3_vila_hamster__franta.jpgVila Hamster – Franţa

Ineditul loc de cazare le permite clienţilor săi să experimenteze cum este traiul de rozătoare domesticită. Scenograful francez Yann Falquerho s-a hotărât să pună în practică acest proiect bizar, motivând că nimeni din industria hotelieră nu acordă atenţie clienţilor interesaţi de viaţa animalelor. Amplasată în Nantes, Vila Hamster a fost deschisă în 2009 şi a devenit extrem de populară, încă de la început. Preţul iniţial era de 150 dolari/noapte, dar a crescut rapid, în concordanţă cu cererea.

32161-2_hotelul_divorțurilor_olanda.jpgHotelul Divorţurilor – Olanda

Deşi numele hotelului ar părea să nu fie cel mai potrivit pentru afaceri, acesta este exact cârligul ce atrage clienţi şi a construit faima acestui loc. Procesul de divorţ este accelerat, totul se petrece rapid şi discret. Formalităţile de divorţ sunt încheiate de-a lungul unui singur week-end, astfel că mii de cupluri din întreaga lume încearcă să facă o rezervare. Mai mult, vizitatorii au la dispoziţie diverse servicii (precum yoga, consiliere sau fitness în doi), astfel încât foştii soţi să rămână în relaţii cât mai bune.

32162-1_hotelul_de_nisip_marea_britanie.jpegHotelul de Nisip – Marea Britanie

Hotelul de Nisip a fost ridicat pe plaja Weymouth, din oraşul Dorset, pe 23 iulie 2008. Proiectul a fost susţinut de portalul LateRooms şi a fost executat de o echipă de cinci oameni: arhitectul-sculptor Mark Anderson a avut în subordine patru sculptori în nisip. Aceştia au lucrat zilnic 14 ore, timp de o săptămână, pentru a ridica primul castel de nisip în dimensiune naturală. Hotelul s-a întins pe o suprafaţă de 50 mp, iar pentru construcţia sa, s-au folosit peste 1.000 tone nisip. O noapte de cazare într-o cameră dublă costa 10 lire sterline, dar întreaga construcţie s-a năruit până la sfârşitul verii.

NU RATA: Top 10 – Cele mai populare atracţii turistice din lume

 

18 October 2013