Proprietățile imobiliare rămân atractive pentru cei care caută să se îmbogățească, în ciuda fluctuațiilor financiare din ultimii ani. Riscurile sunt mult mai mici, comparativ cu alte domenii, întrucât eventualele pierderi se petrec mai lent, astfel că pot fi anticipate mai ușor. Care au fost cele mai interesante orașe pentru investitorii imobiliari, în ultimul an? IMOPEDIA.ro prezintă clasamentul metropolelor care au înregistrat cele mai mari creșteri anuale de preț pe segmentul rezidențial, potrivit Wealth Report realizat de Knight Frank (analiza a avut în modificările de preț în moneda locală).

40855-10_monaco.jpg10. Monaco

  • Creștere anuală a prețului: 10%
  • Țara: Monaco

Monaco este căminul iubitorilor luxului și ai eleganței, ceea ce se reflectă la tot pasul – de la proprietăți spectaculoase și mașini realizate la comandă, până la hobby-uri costisitoare și accesorii strălucitoare. Principatul ales de cei bogați și faimoși are cea mai scumpă piață imobiliară din lume, iar proprietățile de aici sunt considerate a fi o investiție bună, indiferent de preț.

40856-9_amsterdam.jpg9. Amsterdam

  • Creștere anuală a prețului: 10%
  • Țara: Olanda

Unul dintre cele mai însemnate centre financiare ale Europei, Amsterdam este printre puținele orașe din lume care nu a resimțit puternic criza economică mondială. Piața rezidențială locală este foarte populară printre expați, cererea fiind alimentată de angajații veniți din toate colțurile lumii. Orașul este un hub european pentru domenii ce se extind rapid, precum IT, lucru ce se reflectă în mod direct și în imobiliare.  

40857-8_auckland.jpg8. Auckland

  • Creștere anuală a prețului: 10,2%
  • Țara: Noua Zeelandă

Cu o populație oficială de 1,4 milioane de oameni, cel mai mare oraș al Noii Zeelande este una dintre destinațiile regionale țintite de străinii aflați în căutarea unei vieți mai bune, majoritatea venind aici din Asia, Insulele Pacifice, U.K. și Irlanda. Nu mai puțin de 40% din populația acestui oraș este născută în afara granițelor, procentul fiind în continuă creștere, de-a lungul anilor.

40858-7_san_francisco.jpg7. San Francisco

  • Creștere anuală a prețului: 10,9%
  • Țara: SUA

San Francisco este printre cele mai moderne orașe din SUA, dar și printre cele mai bogate orașe la nivel global, astfel că prețul proprietăților imobiliare este mult mai mare comparativ cu alte orașe americane. Venitul mediu în zonă este mai mare decât media națională, mai ales datorită economiei puternice a orașului și a proximității de Silicon Valley, iar San Francisco este în clasamentul orașelor cu cel mai mare PIB per cap de locuitor din lume.

40859-6_melbourne.jpg6. Melbourne

  • Creștere anuală a prețului: 11,9%
  • Țara: Australia

Cu o populație ce depășește 3,3 milioane locuitori, Melbourne este un activ centru de afaceri, dar și nucleul comunicațiilor australiene, cele mai multe televiziuni și companii de teatru fiind fondate aici. Proiectele imobiliare din ultimii ani au adus schimbat fața orașului și au modificat prețul proprietăților, astfel încât au dat prestigiu acestei metropole umbrită vreme îndelungată de Sydney.

40860-5_munchen.jpg5. Munchen

  • Creștere anuală a prețului: 12%
  • Țara: Germania

Munchen se înscrie în lista marilor orașe nemțești în care gradul de împroprietărire este mic - nu numai că prețul locuințelor este relativ inaccesibil majorității locuitorilor, dar chiriașii beneficiază de diferite facilități fiscale. Cu toate acestea, Munchen se bucură de o piață imobiliară stabilă, iar randamentul proprietăților este mulțumitor, astfel că orașul nu duce lipsă de interesul investitorilor.

40861-4_istanbul.jpg4. Istanbul

  • Creștere anuală a prețului: 13%
  • Țara: Turcia

Istanbul este cel mai mare oraș al Turciei, precum și centrul economic, cultural și istoric al țării, oraș ce produce peste un sfert din Produsul Intern Brut. În ciuda turbulențelor ce l-au adus în atenția internațională de-a lungul ultimului an, Istanbul a intrat în atenția marilor companii internaționale, iar oamenii de afaceri arabi îl consideră ca fiind cea mai bună oportunitate de investiții, după Londra.

40862-3_shanghai.jpg3. Shanghai

  • Creștere anuală a prețului: 14,1%
  • Țara: China

Shanghai este cel mai mare și cel mai „occidentalizat” oraș din China, o metropolă modernă, în care s-a construit febril în ultimii ani, astfel că centrele comerciale de dimensiuni impresionante și zgârie-norii eleganți nu mai reprezintă un motiv de uimire pentru localnici. Motor economic al Chinei, a devenit în timp un fel de centru internațional al Chinei de Est, în toate domeniile, nu numai în afaceri.

40863-2_sydney.jpg2. Sydney

  • Creștere anuală a prețului: 14,8%
  • Țara: Australia

Syndey este cel mare oraș din Australia și, totodată, cel mai costisitor. Proprietățile imobiliare de aici au un preț mult mai ridicat decât în restul țării, dobânzile creditelor ipotecare și chiriile ajungând să fie chiar și cu 200% mai mari decât în alte orașe mari din Australia. Mai mult de atât, în Sydney există suburbii în care sunt unele dintre cele mai scumpe proprietăți din întreaga lume.

40864-1_vancouver.jpg1. Vancouver

  • Creștere anuală a prețului: 24,5%
  • Țara: Canada

Canada a reușit admirabil să facă față recentei crize financiare, astfel că piețele imobiliare ale marilor metropole nu au trecut prin schimbări majore. În plus, atuurile orașului Vancouver fac ca activitatea din real estate să fie deosebit de intensă, în vremuri în care investițiile imobiliare în SUA sau Europa prezintă riscuri ridicate. Cu o economie puternică și un nivel ridicat al calității vieții, Vancouver este orașul din Canada cu cele mai scumpe locuințe.

CITEȘTE ȘI ALTE ARTICOLE:

 

9 September 2016