Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, vrea să construiască în următorii trei ani 100.000 de locuinţe pentru tineri, de patru ori mai mult decât în ultimii nouă ani.Elena Udrea vrea să vândă anul acesta cât mai multe locuinţe din cele construite prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL).

sursa:www.bloombiz.ro"Unul dintre obiectivele principale ale mandatului meu este ca în următorii trei ani să construiesc prin ANL locuinţe pentru cei aproximativ 100.000 de tineri", a spus Udrea. Anul trecut, ANL a recepţionat 3.455 de unităţi locative care adunate cu cele 22.500 de locuinţe construite în perioada 2001-2008 dau un total de circa 26.000 de locuinţe în ultimii nouă ani.

Acum, Elena Udrea vrea să recupereze timpul pierdut şi să umple ţara de şantiere şi de case pentru tineri, construind în trei ani de patru ori mai mult decât s-a construit în nouă ani. "Construcţia a 100.000 de locuinţe este posibilă din punct de vedere tehnic. România are capacitatea de producţie a materialelor necesare şi constructorii.

Din punct de vedere financiar presupun că doamna ministru a luat în considerare toate sursele necesare", ne-a explicat Ioan Andreica, secretar de stat în MDRT.



Sursa

11 January 2010