Atunci când vine vorba despre zona cu cele mai multe locuinţe ieftine pe metrul pătrat, toţi agenţii sunt de acord: este vorba despre Ferentari. Zona cea mai puţin căutată pentru mutări, zona cea mai rău famată a imobiliarelor bucureştene, zona în care locuiesc aproape exclusiv cei care se nasc acolo. Acum însă, în vremuri de criză, preţurile de acolo au început să atragă atenţia. Află care sunt cele mai bune, dar şi cele mai rele părţi din Ferentari.

    22851-ferentari.jpgCa orice alt cartier, zona Ferentari poate fi împărţită în două: segmentul bun şi cel mai puţin bun. Partea mai apropiată de oraş, cea de lângă Sebastian, sau în Sălaj, este cea care nu seamănă deloc cu imaginea pe care toată lumea şi-a făcut-o despre această parte a oraşului.

    În partea bună a Ferentariului sunt blocurile ruseşti, blocurile roşii. Sunt construcţii foarte bune, din cărămidă, spaţioase, înălţimea lor este de peste trei metri. În plus, zona este verde, iar oamenii sunt de calitate. Dar la atât de limitează partea bună a cartierului.", arată Carmen Irimia, reprezentant F Home.

    O casă cu garaj, curte, drumuri asfaltate şi utilităţi trase se vinde cu 45.000 euro

    În această parte a cartierului, preţurile de strigare sunt similare cu cele din multe alte cartiere bucureştene. Astfel, un apartament cu două camere, la intersecţia cu Sebastian, este scos la vânzare cu 57.000 euro, iar cele cu trei camere se vând cu aproximativ 70.000 euro. pe măsură ce ne îndepărtăm însă de această parte, preţurile scad: două camere cu 26.000 euro, trei camere cu 35.000 euro sau case, cu garaj, curte şi dependinţe, cu 45.000 euro. Însă oricât de mic ar fi preţul, clienţii sunt foarte greu de găsit. Aceste proprietăţi sunt foarte deteriorate.

    Zona rea a Ferentariului este foarte rea. Se găsesc acolo atât case, cât şi blocuri, dar apartamentele sunt confort doi, iar casele stau să cadă. În plus, vecinii nu sunt deloc de cea mai bună calitate. Totul este mai promiscuu.", arată Ion Marcu, agent imobiliar la IoanidImob.

    Tranzacţii se fac rar, de cele mai multe ori direct prin proprietar. Puţine agenţii se încumetă să lucreze pe această zonă, şi se acceptă de obicei doar oferte din partea bună a cartierului.

    Fiecare zonă are segmentul ei de clienţi. Probabil că vor cumpăra cei care sunt obişnuiţi cu zona şi vor tot acolo, probabil cei care se mută de la trei camere la două. Altfel, greu de crezut că există cineva care să vândă în altă zonă şi să se mute în Ferentari. Din punctul meu de vedere, nu există o zonă mai rea decât Ferentariul.", conchide Carmen Irimia.

    Pentru a ajunge la un mare centru comercial sau la supermarketuri ori hypermarketuri, locuitorii din Ferentari trebuie să meargă în cartierul vecin, Rahova. Accesul este totuşi facil, căci Ferentariul este traversat de mai multe linii de tramvai şi autobuz.

    CITEŞTE ŞI: Cele două feţe ale zonei Vitan: luxul şi sărăcia, lumea bună şi lumea interlopă


    5 January 2012