Turiştii de pe alte continente vizitează Europa cel puţin o dată în viaţă, arată statisticile. Ei vin atât pentru peisaje cât şi pentru cultura, stilul de viaţă şi felul de-a fi al europenilor. Aparent, Germania rămâne un model pentru vizitatorii din întreaga lume, în ceea ce priveşte traiul cotidian şi respectarea regulilor societăţii. Dintre cele zece oraşe care apar în top, trei sunt din Germania.

În fiecare an, compania Mercer Consulting realizează un studiu despre calitatea vieţii din întreaga lume. Conform analizei de anul acesta, oraşele cu cel mai ridicat nivel de trai din Europa sunt următoarele:

18945-zurich2.jpg
1. Zurich, Elveţia

Surprinzător, cea mai apreciată destinaţie din lume este Zurich. Oraşul este cunoscut şi ca fiind centrul comercial, financiar şi cultural al ţării. Panoramele deosebite şi standardul excelent de trai de acolo, fac ca evaluarea de „oraşul cu cel mai înalt nivel de trai" să fie îndreptăţită.

18954-vienna.jpg

2. Viena, Austria

Pivot politic, economic şi cultural al Austriei, Capitala oferă o infrastructură dezvoltată şi excelente oferte de educaţie. Viena este cel mai mare oraş al ţării, fiind adăugat şi pe listele Patrimoniului Mondial UNESCO. Stilul de viaţă exemplar din Viena, poziţionează oraşul pe poziţia secundă în topul celor mai bune oraşe din Europa.

18952-geneva.jpg
3. Geneva, Elveţia

Deopotrivă localnicii şi turiştii au descris acest oraş ca fiind de o „frumuseţea care nu se veştejeşte". Uimitoarele grădini de trandafiri din acest oraş sunt cunoscute peste tot în lume. Datorită prezenţei multor agenţii şi organizaţii ale Naţiunilor Unite, acest mic oraş oferă multe facilităţi bancare, medicale şi şcoli internaţionale.

18950-dusseldorf.jpg
4. Dusseldorf, Germania

Aşezat pe malul Rinului, Dusseldorf este unul dintre cele mai elegante oraşe ale Germaniei. Aici există o infrastructură bine consolidată, conexiuni de transport internaţional şi o multitudine de produse de larg consum. Oraşul este cunoscut şi pentru centrele de shopping.

18953-munich.jpg
5. Munchen, Germania

Cu o populaţie de 1,3 milioane de locuitori, Munchen este oraşul german al distracţiei. Atitudinea relaxată de aici şi stilul de viaţă lejer pot cuceri orice străin. Binecunoscut pentru festivalul anual al berii, oraşul se bucură de asemenea de o economie înfloritoare, bazată pe tehnologia informaţiilor, biotehnologiei şi a sectorului publicaţiilor.

18951-frankfurt.jpg
6. Frankfurt, Germania

Frankfurt este unul dintre cele mai moderne oraşe ale Germaniei. Faimos pentru zgârie-norii săi, pentru aeroportul internaţional de mari dimensiuni, oraşul este centrul financiar al Europei. Aici se regăsesc printre cele mai bune spitale europene, oraşul având o economie crescândă. Unul dintre cele mai înstărite oraşe ale Uniunii Europene, este o destinaţie turistică fascinantă.

18947-berna.jpg
7. Berna, Elveţia

Berna este unul dintre cele mai fermecătoare oraşe din Elveţia, ce promite multe atracţii turistice şi surprize pentru vizitatorii săi. Această parte a Elveţiei în care se vorbeşte limba germană este printre cele mai sigure zone ale Europei. Înconjurată de vaste porţiuni împădurite şi de munţi, Berna nu este un oraş aglomerat.

18949-copenhaga.jpg
8. Copenhaga, Danemarca

Cu aproximativ două milioane de locuitori, Copenhaga este printre cele mai mari oraşe din ţară. De asemenea, este un centru cultural pentru arta populară, muzică, teatru şi design. Deşi stilul de viaţă de aici poate fi destul de scump, distracţia nu se opreşte niciodată pentru amatorii de senzaţii tari.

18946-amsterdam.jpg
9. Amsterdam, Olanda

Oraş bogat din punct de vedere cultural, Amsterdamul este definit de muzică, care este un lucru esenţial ce se reflectă în stilul de viaţă zilnic al locuitorilor. Aici se regăsesc unele dintre cele mai captivante muzee, parcuri şi canaluri navigabile din Europa, beneficiind şi de o ofertă educaţională foarte selectă.

18948-bruxelles.jpg
10. Bruxelles, Belgia

Capitală a Belgiei şi a Uniunii Europene, Bruxelles este unul dintre cele mai frumoase oraşe ale ţării sale. Aici există o bogată viaţă culturală, cu un număr impresionant de teatre şi cinematografe.

Bruxelles este un centru efervescent de afaceri şi politică, accesibil şi clasei medii.

Cu un simţ acut al tradiţiei şi culturii, oraşul oferă un sistem educaţional foarte apreciat în întreaga Europă.

 

VEZI SI: Top 10 – Contrucţii care au depăşit recorduri mondiale

 

 

3 June 2011